Gråt av sorg och glädje

Livet är! Ena dagen begravning andra dagen prisutdelare på Ryttartävling i Nordmalings- loppet.
Under veckan som gått har mitt liv skiftat från gråt till glädje. Den begravning som jag var med på var min partikamrat John-Eriks bortgång. Det kommer att sätta spår i mitt liv för lång tid framöver. Han var för mig ’farbror John-Erik’. Han var mitt stöd under många år. Han var också Nordmaling kommuns första Socialistiska kommunalråd på -80 talet. Det var han som skrev in mig som medlem i Rundviks S-förening. Han lämnar många minnen.
Efter en fredag med begravning och många sorgetårar blev lördagen och Ryttartävlingen på Ridskolan en dag med glädjetårar. Speciellt glädjande var var att en av ryttartjejerna från Nordmaling vann pris. Det är trevligt att få vara med på aktiviteter i föreningar. Att se dessa tjejer som satsar allt på att få sin häst att nå mål med bästa resultat det är fantastiskt och spännande. Jag vill notera att hästar är färgblinda så jag har inga problem med mitt röda hår. Jag är mycket tacksam för att Ridskolan ringde och frågade om jag ville dela ut pris på Nordmalingsloppet. Att se ungdomar, föräldrar och ledare som engagerar sig i denna verksamhet är hoppingivande för framtiden. Jag är tacksam för att jag får vara med i samhällsarbetet. Inte unddra på att det finns människor som är avundsjuka. Men, jag har en kraftkälla nära till bara rakt över vägen. Min granne odlar grönsaker och vitlökssquash. Så¨på vår gata är det lugna gatan där kan inga ’varulvar’ härja.¨Nog finns ’varulvarna’ inom kommunen men hos oss får dom inte fäste för vi har vitlök och olika recept från grannens kök. Bra att ha i ’orostider’. ’Livet är här och nu’ så pröva på vitlök och känn kraften. Välkommen in i vitlökslandet vänninor.
Vitlök är inget för oss hundar som Arto och jag skäller Lille Boy. Tänk att smaken är som baken. Den är delad även i grönsakslandet. I morgon kommunstyrelsens arbetsutskott.

En kommentar

  1. kompis

    Ja visst är livet en berg och dalbana. Ena stunden precis som du skrev: sorg sedan glädje. Det var ju jättefint att du blev tillfrågad av ridtjejerna. Dom har väl kvar i minnet vem som stridit för ridskolan och det är klart att det finns dom som är avundsjuk för att du får vara lite överallt. Men fortsätt att stå upp för det du tror på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.