150 av lokalt självstyrelse

Jag var en av de politiker som var inbjuden till Sveriges Kommuner och Landstings 150 års jubileum den 12 september i Stockholm. Ordförandedagen började med Informationer och diskussioner kring dåtid, nutid och framtid. I år är det 150 år sedan den stora kommunreform som lade grunden till vår nuvarande samhällsorganisation med en stark kommunal självstyrelse. Med utgångspunkt i vår historia blickar vi framåt. Hur klarar vi att knyta unga och engagerade krafter till vår sektor? Hur påverkas vi av nya sätt att kommunicera på och det nya e-samhället? Vilka krav ställer medborgarna på morgondagens politiska ledarskap? Framtiden rymmer både utmaningar och möjligheter. Själv anser jag att vi aldrig får glömma att statens ”pålagor” i de flesta fall saknar ekonomiska förutsättningar (finnanseringsprincipen) för genomförande i kommunerna.
SKL bekostade resan och en övernattning. Efter dagens föreläsningar och diskussioner bjöds det på middag i Statshuset. Jag hade tänkt mig hinna hem till premiären av Monica Z på folketshus i Rundvik på fredagen men tyvärr gick inte det så ny skall jag gå på söndagkväll.
Bilderna är blomster SKL blomsterarrangemang på Statshuset. Samt bilder från den fantastiska ”mingelsalen” på Stockholms statshus..
IMG_3404

IMG_3396

IMG_3402

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.