FY FAN vad jag är bra….

Paul Redstig sa så här på fejjan i morse;
"Paul Redstig Man förvånas över tak som rasar in helt obegripligt hur man kan låta det gå så långt"

Det var då jag förstod att jag måste göra något åt mitt tak. Vill ju inte att Paul Redstig ska få "vatten på MC`n" (kvarn) bara för att mitt tak rasar in av min lathet.

Sagt och gjort. Efter att ha ventilerat tillvägagångssättet (för flera veckor sedan) med en av mina brorsöner, gav han mig en HINT. Han hade nämligen i somras försökt greja med en stega på taket och använde ett spännband och satte fast sig runt skorstenen. I FALL ATT.

JAPP, jag hade bestämt mig att jag i alla fall skulle gå upp på taket och kolla läget. Jag tog med spaden för att känna mig fram Taket och storleken på skorstegen får en helt annan dimension när man är uppe på taket. Jisses vilken omkrets murstocken med allt lulllull som finns utanpå.

I ALLA FALL, jag började pilla lite vid 10.oo på förmiddagen och jag blev mer och mer modig. Eller utan förstånd för med detta snödjup var det ingen risk att ramla ned från taket på något sätt. (tyckte jag)

Jag duckade snällt, slutade skotta när Jannegranne var ute för om han hade sett mig skulle han kommit stegande och säkert gett mig ovett över mitt takskottande. Samt alla andra vänner, huvva men vad de inte vet har de inte ont av. De får görma på mig sedan men då är det gjort.

När jag bara hade 1/3 av taket kvar tänkte jag helt oväntat på; GUNNEL HÄR BREDVID eller mer hennes R. För efter att jag fått en fläskläpp av spaden, rivit hål på täckbyxorna, fått senadrag efter att jag spjänat mot taket och blivit lite oförsiktig och stod upp utan betänkligheter så vandrade mina tankar att använda
LEAN PRODUCTION när man skottar snö.
(Tänker inte utveckla det mer just nu, men det drev på mig resten av tiden. Jag belv riktigt uppmuntrad av tanken på att skotta tak med minsta möjliga kraft, rätt utrustning etc)

Klockan 12.30 var jag klar! ENA SIDAN för den andra sidan får jag ta senare. Mina armar är liksom dubbelt så långa. Axlarna värker redan och det liksom knastrar när man böjer ryggen. PERFEKT, som ett redigt ordentligt gympass och med halva taket fixat.

FY FAN VA BRA JAG ÄR!!!
Hanäbäst

OSKOTTAT

SKOTTAT

 

Etiketter: ,

33 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Skönt att veta att du är nere på backen igen :-), du kanske inte har hängt med i allt man skrivit men ”bossen”, Annika, skulle göra detsamma som du och föll huvudstupa genom altantaket. Hon var inlagd i två veckor men är nu hemma igen med diverse hjälpmedel. Hon blir bättre men det går långsamt. Önskar dig en fin kväll!

  2. Lisbet Olofsson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-02-04 15:27)
    Nämen vad säger du. Såg att hon brutit en massa men inte vad hon hade gjort. Jag var väldigt försiktig men det hjälper ju inta alltid.

  3. Paul Redstig

    Snyggt jobbat har själv skottat tak tidigare år med inte alla gånger så lyckat resultat.
    Uppe på brånet där vi bor har vinden bidragit till att snömängden ej ännu är så stor.

  4. Anders

    Såg det var en brandgul person som skottade taket – fy fan – DU ÄR SKITBRA. Nu måste jag också upp på taket och kolla snödjupet.

  5. Bengan

    Så du vill inte komma över och skotta hos mig. Du kan få gorillalängd på armarna.

    En öl…*lockar*….middag??? eller…en Buickbakaxel..!!?? Försöker locka.

  6. Ingetnamn för jag är blyg..

    Var dte inte du som ventilerade dina tankar om lean production och coaching. Jag fann det väldigt intressant hur du fick ut det bästa av dem båda. Gillade också din kritiska ådra inför coacher och på vilka niåer de finns. Eller mer ditt sätt att angrips hur mycket det KOSTAR att utbilda sig till coach.

    Keep up – du är förjävligt bra.

  7. Lisbet Olofsson

    Svar till Ingetnamn för jag är blyg.. (2010-02-04 16:01)
    Ja men fattar du. Det kostar över 50 000 kr att utbilda sig till coach (steg 1)och endå är det ingen garanti för att jag ska få igen pengarna för utb. på kunder.

    Hur mycket kan ett coachsamtal kosta? SÅ hur länge tar det att tjäna igen det. Fast det är kanske inte så man ska räkna.

    TACK

  8. annkristin

    en stor eloge till dig…du är en stark kvinna…men kom ihåg…att det är även starkt att våga vara svag….ibland..:)
    ha en skön kväll…

  9. Lisbet Olofsson

    Svar till annkristin (2010-02-04 16:23)
    Japp, jag har den i åtanken hela tiden.
    Att när det verkligen gäller så ska jag be om hjälp. Hade det inte funkat att skotta så hade jag gjort det.

    Jag vill liksom inte ropa ”björnen kommer” för ofta och sedan när jag verkligen behöver hjälp så kanske ingen vill eller orkar.

    Tack..ska vila armarna-

  10. Ingela

    Å vem var det som sa att om du beöver så………..men å andra sidan har jag också snöskottandes tak insett ”tjurig kvinna” reder sig själv:)))Du vet var vi finns!!!

  11. Gunnel Forsberg

    Dig är det krut i. Jag är imponerad och tillika höjdrädd! Själv håller jag mig ogärna ovanför mattkanten. Kläcker du något genialt sätt att lösa snöfrågan på så blir du miljonär! Väntar med spänt intresse! Men du – var försiktig så du inte skadar dig!

  12. Lisbet Olofsson

    Svar till Ingela (2010-02-04 16:59)
    Japp jag VET—att du hade tänkt dig upp och skotta men man eller JAG vill ju alltid prova och testa innan jag tillkallar hjälp. Japp jag vet var ni finns och på tal om tjurig kvinna….*host host*

  13. Lisbet Olofsson

    Svar till Gunnel Forsberg (2010-02-04 17:02)
    Jag är inte höjdrädd men har en hel del respekt för höjd. Man förlorar även respekten för höjd även om det först såg väldigt läskigt ut.

    Ta vara på dig

  14. Birgitta

    Är målet att du skall få överarmar som Jonas Lindgren eller…? Det dröjer nog inte så länge som du håller på.

  15. Elle-Kari

    Du är duktig. Du måste även sköta om dig så du inte drar på dig en riktig förkylning efteråt. Det är lätt att arbeta sig svettig och sen glömma bort att ta hand om sig sen. Sköt om dig och många kramisar.

  16. Syster Yster

    hjälp!!! nu vaknar arbmiljöing, jag har ju fallsele+lina att låna ut, lite långt ifrån, men. Och du kom ihåg att farmor blev änka pga att farfar föll och slog ihjäl sig.

  17. Lisbet Olofsson

    Svar till Elle-Kari (2010-02-04 19:11)
    Jag var genomblöt av svett eftersom jag inte hade tänkt vara såå idog när jag gick ut. Kollade inte ens att tempen inte var så..KALL. Det blev en dusch.
    Kram på´re

  18. Lisbet Olofsson

    Svar till Syster Yster (2010-02-04 19:21)
    Javisst ja, farfar var väl inte ens 30 år. Det hade jag glömt. Bra att ha en syster som är arbmiljöing som påminner mig. Men det var jättesvårt att falla ned med den snömängden var det inte ens halkigt. Men jag tror att altansidan är lite mer riskabel men det verkar inte vara lika mycket snö där. Det hade mer drevat mot den andra sidan.
    Imorgon förhandlar jag med GE bla. så jag är i staaan hela dagen.

  19. Siwan

    Du är för underbar. Hur kan du få snöskottning av tak att bli roligt, underhållande och så att man blir lätt sugen att prova på att skotta tak själv?

  20. maxell

    Håller med du om att det som folk inte vet… osv.

    Skottade mig i alla fall fram till taket igår… kväll. Det är en bit på vägen så att säga. Sedan har jag inte gett mig på resten för det där taket som borde skottas håller inte att gå på… klurigt dilemma.

    Annars hörde jag en bra sak imorse. Alla som säger att tak rasar in å numera ska visst byggstandarden ses över. Kommentaren till detta som jag fastnade för var: Varför inte skotta taken?

  21. Helena Nilsson Springare

    Inget slår träningvärken man åstadkommer med den typen av jobb. Härligt! Vill också skotta snö, men efter några spadtag så säger magen STOPP! Nåväl, får väl klippa gräs i sommar istället 😀 Ha en skön kväll! Kram H

  22. JBR

    NU när du vilat ut å träningsvärken har brunnit ut ur kroppen så har jag ett par tak kvar åt dig.
    Har kirra altantaket redan.

    Bättre att anlita proffs, att slita ut sig själver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.