Nyord: Gubbgoogling

Jag har lärt mig några nya ord som jag tänkte dela med mig av. Först ut: gubbgoogling. Vad kan det vara då?

Ja, när de som inte har hunnit nå en särskilt aktningsvärd ålder undrar något så googlar de för att få reda på saken. Såväl i ensamhet som i diskussioner med kompisar. ”Vänta, jag kan kolla” följt av en telefon som plockas upp har vi ju alla varit med om.

”Gubbar” (gubbar finns i alla åldrar) däremot föredrar att fundera på om de händelsevis kan veta något om nåt som är vagt kopplat till vad de skulle vilja veta. Om de kommer på nåt så sätter de igång och spekulerar högt och skapar sig efter en stund en egen sanning i frågan. Det är gubbgoogling.

4 kommentarer

  1. Marianne Hägglund

    ha ha och jag hade en googelbränna i somras enligt en av mina unga kollegor.
    Det får man när man bär solglasögon på sig jämt ute i solen.

  2. Morgan Käll

    Jag har sedan några år tillbaka kallat badtunnor i trä för ”gubbkokare” som en travesti på det gamla slangordet ”kärringgrill”. Det dök upp i huvudet när dessa badtunnor började bli vanliga på konferenshotell där medelålders män allt oftare marinerade sig i öl och varmt vatten. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.