Ålidhems vårdcentral och Mina vårdkontakter

För inte alls länge sen fick jag reda på att landstinget tagit ett gigantiskt kliv in i IT-åldern med ”Mina vårdkontakter”. Måhända inte en purfärsk företeelse, men med tanke på mina obefintliga kontakter med vårdapparaten var det i alla fall en nyhet. Nu skulle man alltså slippa ringa vårdcentralen, sin läkare osv. för att boka tider, förnya recept och i vissa fall till och med få provsvar. Det här är som ljuv musik i mina öron. Att få göra den typen av ärenden kvälls- och helgtid i en smidig webbtjänst istället för telefonerande på dagtid. Det kan knappast bli bättre.

Nåväl, först skulle jag ju skapa ett konto. Det behövdes tydligen inte, eftersom jag kunde logga in med BankId. Det blev bara bättre och bättre. Till barnen beställde jag pinkoder som kom hem i brevlådan på två dagar. Väl inloggad valde jag min vårdcentral, Ålidhem och där Receptförnyelse. Jag blev upplyst om att jag skulle få svar inom 4 arbetsdagar. Jag fyllde i alla uppgifter, valde att få meddelande via SMS och mobil när det tagits beslut i frågan. 4 arbetsdagar gick, inget svar. Efter ytterligare 3 arbetsdagar loggade jag in och kollade att det inte var så att jag bara inte fått bekräftelsen. Men icke, fortfarande inget svar. Jag hittade en meddelandetjänst där jag påminde dem (vårdcentralen alltså) om att jag inte fått något svar. Nu har det gått ytterligare några dagar och det är fortfarande tyst från deras sida. Jag nämnde det här för en kompis och även hon hade haft samma problem med just Ålidhem. Jag hade ju förstås kunnat ringa dem istället, eller ringa och påminna dem och troligen ha fått mitt recept vid det här laget, men jag sitter alldeles förundrad över varför man väljer att ha en sådan här tjänst och utlova svar inom 4 arbetsdagar om man inte håller det, och inte ens reagerar på en påminnelse? Om ett par dagar ger jag upp väntan och ringer dem istället, och troligen blir det ju så nästa gång det är dags att jag kommer att ringa då också. Deras utlovade svarstid på Mina vårdkontakter går ju faktiskt inte att lite att lita på. Dålig service med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.