Feministiskt initiativ finansierar drömmarna, eller?

Äntligen har F! tagit bladet från munnen och berättat hur de ska finansiera sina minst sagt högtflygande planer för svenska folket. Det skedde på DN-debatt idag. (http://www.dn.se/debatt/sa-har-ser-fis-ekonomiska-program-ut/)

Det var intressant läsning, de skakar fram uppemot 111 miljarder i fem punkter. Bland annat 4 miljarder i köttskatt, jag du läste rätt, KÖTTSKATT. 10 kr per kg i miljöstraffskatt för fredagens grillkött tycker de är lämpligt. Jag undrar om de är onyktra? Miljöbeskatta ett livsmedel. Jag betvivlar inte att köttproduktionen är betydligt mer miljöpåverkande än växtodling, men det är ganska långt därifrån till att styra vad folk sätter på bordet genom en sån straffskatt. Säga vad man vill om kött, men det är för en majoritet av svenska folket ett baslivsmedel.

Men, men, köttskatten kändes mest som en petitess. Tyvärr visar de med sin punkt om att ta hem skatt från kapital som är gömda i skatteparadis sin ekonomiska okunnighet. De får siffran 46 miljarder från Skatteverket säger de. Lite googlande visar att siffran kommer från

https://www.skatteverket.se/omoss/omskatteverket/beskattningsverksamheten/specialgranskningar/utlandstransaktioner.4.58a1634211f85df4dce800011401.html

Det där är ju toppen kan man tycka, förutom det enkla faktum att det inte bara är att åka och hämta pengarna. Skatteverket jobbar på saken och är ju i händerna på andra länders regler. Men tror man att politiska beslut i Sverige i en sån fråga skulle leda till att vi helt plötsligt cachade in 46 miljarder årligen är man väl naiv. Känns lite som att gå till val på att vi ska öka turismen från andra européer med 50% utan att berätta hur de ska lockas hit.

Det var allt för dagens betraktande av inrikespolitiken. Och oroa er inte, fler än F! ska granskas framöver också.

/ Betraktaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.