Fulla ministrar i tjänst

Ingen har väl kunnat undgå att svenska ministrar alltid är i tjänst (dygnet runt) och således låter bli att sjukskriva sig även om de är sjuka. Anders Borg hade visserligen sjukskrivit sig en gång för 8 år sen när han var nedsövd under en operation. Svårt att fatta vettiga beslut då, däremot gick det tydligen bra att jobba hemifrån med magsjuka. Hoppas att han inte Skypade från toaletten med makthavare från andra länder. ”Vänta Fru Merkel, jag ska bara spy lite”.
De har inga arbetstider heller, och ingen semester (de kan anmäla frånvaro för rekreation) så egentligen är det väl synd om dem. Men de är en av få, kanske enda, yrkesgrupp som får vara berusade under arbetstid, alltid något.
/ Betraktaren

2 kommentarer

  1. Anna H

    Hm hm hm… man skulle ju kunna tänka sig att det blir lite hastiga och abrupta beslut från magsjuke-position… I nästa liv måste jag absolut bli minister känner jag… //a

    • Betraktaren X (inläggsförfattare)

      Ja, det verkar förmånligt. Sexsiffrig månadslön skulle inte vara fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.