Nyord: Gubbljud

Idag fick jag lära mig ett nytt ord, GUBBLJUD. Det är när man till exempel reser sig ur soffan efter att ha suttit länge och pustar lite grann. Eller börjer sig ner och knyter skorna, känner stelheten i kroppen och utstöter något ljud. Det är färdigpustat för min del i alla fall, gubbljud låter ju faktiskt inge vidare, jag är ju bara dryga 40 år…

4 kommentarer

 1. Marianne Hägglund

  Ja vi ska alla den vägen vandra.Uppförsbacken blir bara brantare och brantare
  och man upptäcker nya ljud som kommer ur munnen
  och gnissel från den alltmer förnedrande kroppen VARJE DAG,tro mig jag vet.

  • Betraktaren X (inläggsförfattare)

   Det var ord och inga visor minsann! Bäst att inte ställa sig upp ur soffan oftare än nödvändigt alltså!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.