The Fall med Gillian Anderson

Jag är helt sjukt kräsen när det gäller kriminalromaner, polisserier och liknande. Ärligt talat så är det mesta bara skit. Troligen beror min inställning på att jag kollat på polisserier och läst allehanda kriminalromaner sen tidiga tonår, och är en av mina favoritgenrer. Då kan man ju bli kräsen. Men emellanåt dyker det upp riktiga pärlor som man bara gapar över när man ser. The Wire är ett lysande exempel på det. Kanske den bästa polisserie som någonsin gjorts enligt mig. Det var därför med både spänd förväntning och beredskap på besvikelse som jag tog mig an kritikerrosade The Fall. En irländsk kriminalserie i fem delar. Den utspelas i Belfast och har Gillian Anderson i huvudrollen. Föga unikt är hon på jakt efter en seriemördare. Mer unikt är att man nästan direkt får veta vem mördaren är. 5 avsnitt, 5 timmar, av bästa möjliga underhållning! Det är välgjort, det är spännande, och man vill direkt se nästa avsnitt. Serien finns på Netflix för den som är sugen att kolla. Alla vi som tyckte att Gillian var het i Arkiv X undrar ju förstås hur det är med den saken nu för tiden. Svaret är enkelt, hon är snyggare än nånsin 🙂

Kolla in trailern:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.