VK – härskar & äger

Jag har funderat lite grann igen. Vi läsare uppmuntras ju hela tiden att skriva ner våra idéer och tips och skicka in till VK. Till och med Sture Bergman uppmanar oss gång på gång att skicka in både det ena och det andra.

Men får vi någon reaktion på det vi skickar in?
Det tar i alla fall lite tid till att knacka ned våra förslag genom tangentbordet som blir små eller stora bokstäver på skärmen. Sedan trycker vi på ”skicka knappen” och vad händer då?
 
Nuförtiden får man faktiskt ett automatsvar – en eloge. Förr fick man inte ens en indikation på om det kommit fram eller inte. Så det har blivit förbättring.
 
Men sedan då?
Ett otäckt & stort förtjockat vakuumfyllt tomrum med ett direkteko som jag får famla i. Helt lämnade i tomma intet i cyber & journalistrymden. Kall dimmgrå tystnad.
 
Jag skrev lite om härskartekniker för ett tag sedan och åberopar;
 Osynliggörande
– när det blir din tur att prata så börjar andra prassla med papper, sörplar kaffe ljudligt, titta ut genom fönstret eller småprata med bordsgrannen. Osynliggörandet fråntar människor deras identitet eller påminner dem om att de är mindre värda. Att de är oviktiga och betydelselösa.
 
Precis så känner jag mig; oviktig, betydelselös och mindre värd och JAG KOMMER BANNE MIG INTE ATT SKICKA IN NÅGOT MER FÖR DET VERKAR GÅ SPÅRLÖST FÖRBI.
 
Är det bara jag som känner så?

 

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm *funderar*, det är lite som Urban Bengtsson en gång försökt få igenom, att man ska få credit eller betalt, även för sociala uppfinningar, och jag kan inte annat än hålla med.

    Ett tips eller en idé är också en innovation även om man inte kan ta på den, och visst vore det fint om man fick något för det. Ha det gött!

  2. Fredrik Gustavsson

    Du är inte ensam om att uppleva på det viset. I ett sådant ögonblick sade jag upp prenumerationen på papperstidningen VK och tog VF i stället även om den övningen funkar dåligt som någon form av manifestation. Nu finns ju bloggen och möjligheten att uttrycka sig den vägen. Skriver man något som rör tillräckligt många litar jag på att även VK läser för att inlägget finns med på topplistan.

  3. Lisbet Olofsson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-10-07 06:56)
    Männsikor med mycket idéer ochannorlunda ”tänk” blir ofta inbjudna p möten för att vara kreativa. Men det är sällan man får betalt för att sitta med på möten och brainstorma. Man ska meer vara tacksam för att man FÅR vara med.

    Så Jag höll med Urban Bengtsson när han pratade om detta. Vi sitter ofta med en anställd person som har betalt när han pratar med mig och jag sitter där på obetald tid.

    Vi får ofta höra att vi ska jobba ideelt av föreningslivet etc. Att vi är sämre männsikor som inte ”ställer upp” men jag ska leva också.

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till Fredrik Gustavsson (2009-10-07 07:31)
    Jag förstår till fullo att man kanske får in en 500 mail per dag till en tidning. Det är det där vakuumtystnaden som kan få mig att få frispel.

    HAR DE FÅTT MITT MAIL ÖVERHUVUDTAGET – SKA JAG SKICKA 30 till?

    Jag säger bara; KUNDVÅRD, KUNDVÅRD, KUNDVÅRD, KUNDVÅRD
    BER man att få in åsikter så måste de behandlas på ett bra sätt och man borde få respons så man fortsätter skicka in etc. Annars blir man arg och slutar skicka in.

    MAN FINNS INTE; Osynliggörandet fråntar människor deras identitet eller påminner dem om att de är mindre värda. Att de är oviktiga och betydelselösa.

  5. Anne-Marie Mäkelä

    När du talar om härskartekniken ”osynliggöra” så tänker jag på Göran Persson när han satt och vände och vred på mikrofonen, studerade den ur alla vinklar medan Anna Lind pratade….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.