POLITIKERTYSTNAD

 Jag ställde en fråga till våra politiker för några dagar sedan,direkt i deras blogg  här på VK. Såg fram emot svaren men det var bara EN som svarade.

HEDER TILL ULF GRAPE – tack för det. Men ni andra verkar mest vara full av er själva eftersom inte en endaste till ids bemöda sig för svar.

Frågan VAR:

 

"Jag måste bara få fråga. Kommer ROT avdraget att vara kvar? Jag har en halv källare som måste läggas om eftersom den skulle göra det före jul. Tyvärr gick min make och tvärdog så nu måste jag åtgärda detta på något sätt. Jag har inte alltför mycket pengar heller så min fråga blir; Kommer ROTAVDRAGET ATT BLI KVAR. Snälla, eftersom det är svårt att hitta era bloggar vill jag gärna att du lämnar beskedet i min blogg. Tackar på förhand eftersom jag vet att ni är strängt upptagna i dessa valtider."

 
Tanken är om jag kan låna upp pengar för att fixa källaren och sedan få tillbaka så jag kan lösa lånet.


HANÄBÄST

 

Etiketter: ,

17 kommentarer

  1. Lars Valler

    Vill bara be dig tänka efter, eftersom ROT fungerar lite som en överraskning, ty det är inte bara att ansöka om pengar från skattemynigheten.

    Skattereduktion för husarbeten medges med halva arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år. Så du ska planera detta till att göras när din inomst är som bäst och dina avdrag är som minst eftersm det måste finnas utrymme för avdraget.

    Sen bullar och kaffe, det måste finnas ett konditori (om jag inte mins fel fanns det ett förr i centrum) och det sen är det ju bara att få in politikerna i källaren. Åskådligöra problemet 🙂

  2. Lisbet Olofsson

    Svar till Lars Valler (2010-04-04 08:32)
    Lovar , ska tänka efter – några gånger. Beroende på den totala kostnaden för min renovering etc.

    Har också fått veta av min…nu blir det svårt…min makes brorsdotter att ROT är lagstadgat och kommer att bli kvar iår. Nää har inget konditori eller fikaställe….som förr…*sucka*. Vet inte om jag vill ha in dem i min KÄLLARE..

  3. Anne-Marie Mäkelä

    Jag chansade i fjol och tog ”lejendes”, hittills har det fungerat bra. Bra utfört jobb, meddelande från Skatteverket så jag vet att allt är OK, få se nu vilken inverkan det kommer att ha på skatten! Jag har skrivit tidigare om att jag tycker att vissa fel finns i ROT-avdraget, främst då att om man är två personer får man dra av dubbelt så mycket som en ensamstående och jag kan nog tycka att är man ensam om en fastighet (verkligen ensam, inte ”fuskensam”) så borde man få dra av mer.

  4. lars valler

    Vill verkligen inte vara sån, men vissa av våra folkvalda (oavsatt ålder/kön/partipolitik) passar bättre i källare än i kammare. Jag kan hålla med att de kanske inte kan hålla i en hammare men de kan stå i ett hörn och ta del av den verklighet som inte ligger i den sfär som de hanterar.

    Sen, om du verkligen behöver ha källaren fixat så ordnar vi det, även om vi måste använda politiker som arbetsbänkar, eller var det långbänkar de va?

  5. zappafan

    Ska inte kasta sten i glashus, måla fan på väggen men har svårt att tro du måste vända på sista slanten,men skattetekniskt är det kanske bra…;)

  6. Monica Wahlström

    Vart är det du skrivit din fråga om roten till politikerna? Har du lagt in frågan som kommentar hos olika bloggare som även är politiskt aktiva? För annars är det kanske lite knepigt för dem att att veta om frågan. Själv har jag bara sett den i din egen blogg, men jag följer inte så många bloggar!

  7. Jan N

    Hej Lisbet!

    Vände du dig till riksdagspolitikerna, eller även till fler? Jag kan förstås ha missat den någon period då kommentarerna mellan ”kolltillfällena” blivit fler än fem ute i kolumnen till höger. Har varit körigt nu ett tag.

  8. Lisbet Olofsson

    Svar till Jan N (2010-04-05 12:50)
    Jag frågade lite hir och dit.
    men jag har fått svar på frågan. Det är i lag bestämt att ROTavdraget ska vara kvar året ut. Sedan att jag behöver inte bry mig så mycket eftersom det sker automatiskt via de som utför reparationerna. Jag bar abetalar och ser glad ut och kan ju även kolla med skatteverket.

    Det är lugnt.

  9. marial lundqvist-brömster

    Klart att ROT-avdraget blir kvar med en fortsatt alliansregering. Det blir även RUT-avdraget.

  10. Maria Lindvall

    Hej Lisbeth, beklagar sorgen efter din make.

    Du ställde en fråga om ROT-avdrag på min blogg och jag svarar dig nu även om jag förstår att flera hunnit före mig.

    Det finns inga planer på att avskaffa avdraget från Alliansens sida. Skatteverket utvecklar dessutom e-tjänster för att underlätta och säkra hanteringen för de som vill nyttja avdraget vid reparationer.

    Länken nedan går till Skatteverket. Där kan du hitta bra & nyttig info:
    husarbete.http://www.skatteverket.se/privat/skatter/deklarera2010/husarbeterot.4.50a6b4831275a0376d380002963.html?posid=3&sv.search.query.allwords=rot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.