Oblig. dator i grundskolan

Pratade med en bekant som talade om för mig att dottern kommit hem från mellanstadiet och sagt att skolan begärde att hon skulle ha en dator samt ha en mobil uppkoppling till internät FÖR SKOLARBETE!!??

Det första min bekant sa var att dottern kan köra med en rövare för att hon ska få en dator och ett mobilt bredband. Men att det inte riktigt kändes som om det stämde riktigt. Hon skulle i alla fall ringa till skolan och fråga om man i årsklass 5 behöver en dator för sitt skolarbete.

Själv blev alldeles bestört!! Säkert utan anledning eftersom man mest troligt inte begär att eleverna i grundskolan ska äga både dator och mobilt bredband för att klara av sitt skolarbete.

MEN ÄR DET SANT SÅ SKULLE JAG BLI VÄLDIGT UPPRÖRD!!!
Varför ska elvaåringar äga egen dator och ha möjlighet att vara uppkopplade hur som helst.

Ska inte barnen vara ute och leka för att utveckla sina samarbetsförmågor med andra – så de fungerar bra ute i arbetslivet sedan.

5 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Nicco går i alla fall i sexan nu och dom ha aldrig behövt en egen dator för skolarbetet, däremot har dom haft tillgång till dator på skolan, för eget arbete. Skulle detta vara sant så blir jag lika bestört som du, ingen kan begära att en 11-12 tolvåring ska ha en egen dator hemma, även fast jag tror att många har det. Om inte en egen så kanske familjen har en tillsammans. Ha en fin dag!

  2. Minna Toivanen

    Många lärare tar för givet att man äger en dator hemma då vi lever i en kraftigt digitaliserad epok så det kan jag köpa. Är väl rätt ovanligt med hushåll utan dator. Men när det kommer till mobiltelefoner så måste jag bara skratta högt! Hur kan man ”kräva” sånt? Själv fick jag nyligen MMS-funktionen att funka på min telefon…och jag är tjugotvå..

  3. Lars Valler

    tror det var runt 1991 i östergöland, norr om linköping en byskola hade ett avtal dä eleven fik en dator OM de gick i skolan och därmed kunde använda större delen av skolarbetet utan böcker.. medn då var det et projekt som företag, skola och byrådet var involverade i. Om skolan kräver att elven har tillgång till dator och uppkoppling följer man inte den skollag som gäller, så jag hoppas verköligen att de menade att eleverna BEHÖVDE tillgåång för att skicka material.. kan så vara skola / hem / bibliotek etc

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.