SMS-helvetet

Är jag den enda som vägrar att svara i min privata telefon, svara och skicka SMS på betald arbetstid!!??

Jag har så svårt att förstå att inte andra FATTAR detta. Att kunderna inte törs komma in och handla för att personalen mest verkar vara intresserade av sin lilla förbannade helvetesmaskin – mobiltelefonen!!!???

Frågar man tjejerna på jobbet hur mycket jag använder min privata telefon så kan de nog räkna det på handens fingrar (under 2 år)  t ex när vårdcetralen ska ringa tillbaka och när hantverkarna som "bor" i min källare behöver besked för fortsatt arbete.

Sedan så kräver folk att man ska svara bara för att man har mobiltelefon . SORRY WRONG GAL!!! Svarar bara när jag själv har lust och stänger den under NATTEN. Har den inte ens i sängen.

 

10 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    ÄNTLIGEN – jag är inte ensam! Inte ensam om att stänga av telefonen, att lämna den inne när jag går en promenad, att välja bort att titta vem som sänt SMS:et, att dra ned volymen på telefonen för att inte bli störd, dvs behöva svara i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Äntligen!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tycker att det är oseriöst med alla som på arbetstid, går runt med en mobil och sms:ar, eller kollar sina sms. Däremot, har jag mobilen på, och jag svarar i den mån jag kan. Det beror på vad jag just då gör för något. Och, jag skulle aldrig sitta och torrprata med någon under arbetstid, utan då kan jag hellre säga att jag ringer upp då jag kommer hem. Men visst är det löjligt att vi gjort oss så ”nåbara” och beroende, inte alla, men väldigt många. Ha det gott!

  3. SMS är TOPPEN

    Hur fantastiskt är inte SMS.
    Arbetstid eller inte, ponera att jag vill säja eller fråga om något. Ringer jag under arbetstid så stör jag förmodligen.
    SMS, tja då piper det lite på andra sidan det är allt.
    Det är upp till var och en att svara då man har tid, om man nu inte har en hel minut över på jobbet så finns sms’et kvar efter jobbet. Har man tid blogga så,,,,,
    Själv använder jag sms i jobbet lika gärna som att ringa,
    snabba svar, stör och kostar väldigt lite.
    Men tur är det att vi alla är olika.

  4. Lisbet Olofsson

    Svar till SMS är TOPPEN (2011-01-04 10:18)
    OK då – sms är TOPPEN när den används rätt men när det inte gör det så är det mer ett irritationsmoment. Helst när medlemmar säger att de inte TÖRS störa för vi fipplar på telefonen. Man kan ha på ljudlöst – så slipper pipen irritera. Allt beror nog på VILKET jobbman har.

    Jag kollar själv av mobilen när de finns tid och svarar när det finns möjlighet. Minns du när det börjades med mobil på ”ditt jobb”- Det var mycket diskussioner om sekretess och att inga mobiler skulle finnas när det fanns avdelningstelefoner. Tider förändras. – tack och lov.

  5. Lisbet Olofsson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-01-04 09:38)
    Har ju mycket med eget anvar att göra och det som jag tar för givet – det gör inte andra. Det där md vart gränsen går är hårfin och har med kommunikation att göra.

  6. Lisbet Olofsson

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-01-04 08:54)
    Jag har spunnit runt i stressens öga och vet att jag bestämmer själv om jag ska svara eller inte. Jag behöver uinte vara nåbar fören jag själv vill.

  7. Corina Selberg

    Jag har min mobil påslagen på arbetet och svarar när jag har tid. Orsaken är en sjuk mor som kan behöva omedelbart understöd även om jag arbetar. Har även hänt att barnen behövt understöd i skolan pga olycksfall eller sjukdom. Och telefonen på jobbet är för det mesta upptagen så i akuta fall nås jag bäst och lättast via min privata mobil.Nöjesanvändning av mobilen förekommer aldrig för min del…….

  8. Ingela Hjulfors Berg

    Asynkront meddelande kallas det för. Att läsa ett meddelande när man själv har möjlighet, mejl, sms med mera. Det är ju det som är grejen med de tjänsterna att jag inte behöver svara på en gång om det inte är brådis vill säga. Om det är riktigt angeläget då ringer man. Så enkelt är det.

  9. Fru Karlsson! SMS:a mig!

    Fru Karlsson!
    Du har ett mål och jag har ett mål.
    Nu behöver vi bara hitta ett fotfollslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.