Rätt till 100%

Jag blir så trött på människor son ska peta i små saker som inte alls har något med helheten och den historia som berättas. Det spelar ingen roll för utgången av historien blir detsamma i alla fall.

Istället lyckas man förstöra för den personen som berättar, poängen försvinner eller blir bara ett stort frågeteckan pågrund av dessa som bara måste rätta till och diskutera de små petitessdetaljerna.

Om jag hör att det blir jättetokigt, att detaljerna inte riktigt stämmer till 100% så skulle jag aldrig börja diskutera detta med personen som berättar. Även om jag tycker mig ha rätt. Att välja mina strider har kommit på äldre dar eftersom jag inte ids rätta till och visa mig förmer. Rätt ska vara rätt men ska det vara så i alla sammanhang?

Vad är det som driver en person till att börja diskutera småsaker som inte har någon betydelse för historien?

som t ex;

* före eller efter jul
* 20.4 eller 19.2 grader
* en eller två ggr
* fasters son eller fasters kusin
* 350 kr eller 400 kr
* onsdag eller torsdag
* förmiddag eller efter middag
* 2007 eller 2008
* greta eller hedvig
* blå eller turkos

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm, jag tycks minnas att det faktiskt var före jul, termometern visade på 19.3, jag kikade på den 1 gång, inte två, det var kusinen till mostern, och ingen annan, som var skyldig 405 kronor, som skulle betalas tillbaka på torsdags eftermiddagen år 2007, och Hedvig mötte upp med ett gult paraply. Jo…tänk att så var det 🙂 och hemma på min gata i staaan…hehehe, ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.