Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jag har gått till Centerpartiet

Det kanske inte är en helt korrekt beskrivning, jag tog faktiskt bilen.

Ikväll har jag varit och pratat bloggande med unga, äldre och mittemellan-centerpartister. Några var riktigt gröna om man med det menar att man ganska nyligt kommit med i arbetet. Man har först haft politikerskola ett tag (som Vännäsmoderaternas kvinnor) och har nu en kortare bloggskola.

Det var särdeles kvinnostarkt ikväll, men även partiets starke män fanns representerade. Om de blev så mycket klokare av att jag berättade hur jag bryter mot de flesta vedertagna bloggregler, det vet jag inte.

Någon tycker kanske att man inte ska "hoppa över skacklarna" så här, men när vi kan gör Vännäsmoderaterna gärna en insats för och med Alliansvänner. Särskilt när man får ha så här roligt medan man gör det. Både orten och borgerligheten i den är ganska rejält på gång nu.

Det är bra att vi får lära känna varandra bättre inför kommande mandatperiods samregerande också. 😉

 

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

20 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-12 22:22)
    Ojoj, det är många. Gillar lätt oklara rubriker, skriver ofta för långt, undviker nogsamt röd tråd, är personlig men alldeles för privat, är inte alls bara politisk. Skulle nog få underkänt i de flesta politiska bloggskolor. 🙂

  2. Jan Nilsson

    Svar till Christine Svensson (2010-05-12 22:35)
    Alltid roligt att få skicka hjärtan upp i halsgropen. 🙂
    Reglerna jag brukar ”obry mig om” är de jag skrev till Kalle här nedanför. Däremot försöker jag undvika otrevligheter, personliga påhopp, kränkningar och andra övertramp så gott det går. Även om temperamentet kan ställa till det ibland.

  3. Monica Wahlström

    Visst ska man hjälpas åt! Och jag tror att du nästan skulle gå även om du blev inbjuden av sossarna! (fast de kanske knappast skulle bjuda dig??)

    Själv funderar jag på att dra ihop en bloggträff – över alla partigränser! En vännäsbloggträff. Det skulle väl va lite kul?!

  4. Monica Wahlström

    Ang blogg”regler”. Jag har inte sett någon politikerbloggskola, däremot vissa grundregler för bloggande. Det med att skriva kort är ju väldigt grundläggande. Och väldigt svårt! Åtminstone försöker jag skriva korta stycken 🙂

  5. Jan Nilsson

    Svar till Monica Wahlström (2010-05-12 22:57)
    Tror du inte de skulle göra det? 🙂

    Vore jag hemma så skulle jag komma den kvällen. En sak är säker, nämligen att vår trevliga del av världen lyfts fram en hel del genom bloggarna. Vi är en smula överrepresenterade här inne, vi från Vännäs kommun.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-12 22:22)
    Glömde användandet av humor och en smula ironi. Det är inte heller ok enligt boken. Används understundom av Nilsson.

  7. Stina Jansson

    Japp, det var trevligt och utifrån samvaron ikväll blir det inga problem med samregerande under nästa mandatperiod!
    Men du, när det gäller centerpartister blir det ju lite virrigt att prata om att ”några var gröna”, det är vi ju alla, möjligen i olika nyanser av grönt!
    Du kanske själv har börjat anta en mer turkos nyans efter en kväll i C-sällskap? 😉

  8. Jan Nilsson

    Svar till Stina Jansson (2010-05-12 23:47)
    Våra fyra partier kommer att klara samregerandet fint, jag är övertygad!
    Jag är en nygammal moderat, lite mellanblå så där. De gröna stråken som tvivelsutan finns kommer nog från att jag är en mental bybo. Även om jag är verksam i staden det mesta av min vakna tid.
    Med de gröna nyanserna tänkte jag förstås på att några av er varit aktiva i 50 år och några i kanske 5 månader? 😉

  9. Karl-Gustav Sjöström

    Är det sådant som du anser vara brott mot någon slags, ännu inte utgiven, regelbok, så skall fortsätta med det. Om du inte gör det, så blir ju dina inlägg genast mindre läsvärda!

  10. Karl-Gustav Sjöström

    Vännäsbloggarträff, Monica W, skulle väl vara kul. ”Över partigränserna” betyder väl också ”över den s.k. blockgränsen” hoppas jag. Jag hoppas att jag inte missar den första träffen. Jag kommer ju inte hem förrän den 13 juni.

  11. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-13 04:29)
    Jo, det finns vissa regler, i alla fall råd, uppskrivna här och där.
    Det kanske är lite som med andra skriv- och språkregler. Om man har en hyfsad känsla och kännedom om dem kan man göra vissa avvikelser när man tycker att det passar och man vill uppnå en viss effekt.

  12. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-13 04:32)
    Skulle det bli en träff någon gång vore det roligt om det blev alla. Alliansbloggarna får väl smida sina planer någon annan gång. 🙂

  13. Stina Jansson

    Jodå, jag förstod vad du menade med att ”några var gröna”, jag försökte bara vitsa till det lite. 🙂
    Men allvarligt talat så är det något som verkligen har varit roligt med våra träffar, mixen av rutinerade rävar, de som nyligt kommit in i politiken och några mittemellan. Det blir en intressant dynamik i en sådan grupp.

  14. Karl-Gustav Sjöström

    Aha, så det är det du menar, mera allmänt rekommenderade skrivregler.

    För rätt länge sedan påpekade jag i all vänlighet för en bloggare att man enligt sådana regler inte skall skriva för långa stycken. Det gör texten svårläst. Hon bemötte det rådet på ett sådant kaxigt och ovänligt sätt, att jag sedan dess undvikit att läsa ett enda av hennes blogginlägg, hur lockande än deras rubriker varit. Långsint kan jag alltså vara ibland.

  15. Gripensvärd

    Karl-Gustav Sjöström:
    Du skriver; ”att jag sedan dess undvikit att läsa ett enda av hennes blogginlägg, hur lockande än deras rubriker varit. Långsint kan jag alltså vara ibland”

    Jag undrar vem du straffar mest, henne eller dig själv? Detta sagt med glimten i ögat / Mvh

  16. Jan Nilsson

    Svar till Stina Jansson (2010-05-13 13:07)
    Jag brukar ihärdigt försöka motverka åldersmässiga monokulturer i de sammanhang där jag är. Generationerna behöver varandra så innerligt väl och organisationerna behöver generationerna. Tyvärr har mycket av kalhyggestekniken dragit in i organisationerna också, politiska, kristna och andra. Alltför ofta är det en generation åt gången som träffas. Det behövs det också, men är begränsande om det blir regel.

  17. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-05-13 15:17)
    Hon kan nyligen ha råkat ut för en del mästrande och överreagerade kanske en smula, vad vet jag. Det kan vara en del som missförstår och misstolkar din ibland ovanligt raka kommunikation.
    Långsintheten får du överväga att ta under bearbetning. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.