Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Analysen lyser med sin frånvaro


Hur skulle det påverka Sveriges konkurrenskraft om FI gavs så mycket inflytande att man fick igenom en tredjedel av sitt program?

Vilken minst sagt spännande situation att V, MP och FI skulle kunna utgöra majoritet eller i alla fall en mycket kraftfull del i ett nytt regeringsunderlag. Att kravet på sex timmars arbetsdag med bibehållen lön skulle kunna få majoritet. Att ett parti vill lägga ner försvaret och två dra ner anslagen…

När man ser FI:s partiprogram verkar Gudruns uppeldade 100 000 för övrigt nästan som en programförklaring. Längst ner här finns en bild att fundera över.

Nog är det märkligt att både höger- och vänstermedia mest bara nyhetsfrossar lite lätt och hjälper FI framåt. Analysen lyser nästan helt med sin frånvaro både vad gäller FI, MP och V. Vad skulle ett skarpt inflytande kosta Sverige, de svaga, unga, pensionärerna, det jobbgenererande näringslivet och konkurrenskraften? Vad hjälper det t.ex. att höja pensioner och sänka deras beskattning lite till om landets ekonomi raseras och bromsen slår till med full kraft?

Mer analys och i god tid, tack.

20140510-115428.jpg

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Thomas svärson

  Vilken skrämmande lista! Skulle Gudrun & Co nå maktposition i vårt gamla kära Fosterland blir det ingen annan utväg än att packa säcken och fly landet? Tänk dig bara, Fridolin som skolminister och Gudrun som jämnställdhetsminister… Kalla kårar kommer krypande. Måtte mina barn slippa växa upp under ett sådant styre!

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Kan du tänka dig vilka välfärdsmiljarder bara kontrollfunktionerna skulle kosta?

 3. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Nu säger F! att upp emot vart femte påstående i den bifogade bilden är feltolkat. Att texten inte är skriven av F! Förstod nog de flesta. Så, ta det som står med en nypa salt tills det är analyserat. Nu finns ett gyllene tillfälle att verkligen göra det….

 4. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Jag får inte länken att fungera. Kanske blev något kopieringsfel…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.