Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vem betalar?


Bygget av förbifarten i Stockholm skjuts upp till maj 2015 i en kraftfull markering av vår regering.

Det blir inte gratis. Vad man hittills vet kommer det att kosta 4 miljoner om dagen. Beroende på ersättningskraven från företagen som får ställa maskiner och permittera en och annan. Några får jobb med att fylls igen groparna som sprängts och grävts. Är det Stockholm eller vi alla som ska betala det här?

Oavsett vilket skäms man när politiken tar dessa former. Går det att backa bandet?

Etiketter: , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. JonasE

  Det är ju problemet när man kör över oppositionen såsom förra styret gjorde – när det sedan blir ett skifte så…………problem

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Jag kan inte tro att du tycker att det är vettigt att hejda förbifarten en stund till denna timkostnad. Du är för klok.

 3. JonasE

  Knappast vettigt, men min poäng var att vettigheten inte har styrt detta från början, så att detta sen fortsätter ”ovettigt” är knappast förvånande……dock beklagligt

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Tror den dyra fördröjningen är en eftergift till MP. Till ingen nytta och en kostnad av fyra miljoner om dagen. 16-1700 undersköterskor hade symbolpengarna räckt till.

 4. JonasE

  Skall vi räkna sjuksköterska löner, så hade Alla alliansens skattesänkningar kunna skapa enorma mängder jobb istället för klyftor och massarbetslöshet…………….

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Jag tror tvärtom att det var en del av dessa neddragningar i skatteuttaget som gjorde att vi klarade de stora kriserna så pass bra. Ekonomin hölls uppe genom att människor kunde behålla och stimulera ekonomin med en större del av sina pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.