Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När man skäms för myndighetssverige


När fetaste kameler sväljs och spinkigaste myggor fastnar i silen, då skäms man för myndighetssverige.

Familjen kastas ut för en arbetsgivarmiss.

Att för andras småfel utvisa arbetande, bidragande och välanpassade människor med svenskfödda små barn till ett land de aldrig sett, det är vedervärdigt lågt för en rättsstat. Särskilt när man jämför med att uppskattningsvis 150 IS-terrorister kommit tillbaka från Mellanöstern utan att störas alltför mycket.

Egentligen är det mer den förda politiken man ska skämmas för. I Norge har t.ex. medlemsskap i terrorsekter varit förbjudet ett tag. Här blev det förbjudet först 2016 så de flesta som åkt för att upprätta terrorstaten IS kan inte åtalas eller hindras från att ostört ta del av Sverige igen. Regeringen har heller inte klarat att få till en stopplag för dessa huvudlösa utvisningar av väletablerade och arbetande nysvenskar. Det är skamligt.

Vi ska inte om och om igen behöva se de riktigt välintegrerade och arbetande behandlas värre än förbrytarna. De och deras barn ska inte behöva uppleva det.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Andreas Holmberg

    Ja, visst skäms man. Även om vissa som inte är här av flyktingskäl utan på arbetstillstånd alltid kommer att verka behandlas besynnerligt i förhållande till någon annan som får stanna längre – den ständiga gränsdragningsproblematiken, precis som vid t ex betygsättning: om DEN får B, varför inte också… (För att inte tala om dem som fått asyl och medborgarskap men visar sej vara terrorister eller andra kriminaldårar).

    Men förre arbetsgivaren uttrycker ju vad vi alla känner – att arbetsgivaren snarare än arbetaren borde bestraffas här och att det är orimligt att en som kom hit för att arbeta straffas för att han arbetat för mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.