Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Behövs det företag?


Är du litegrann intresserad av din ort, av samhället, arbetstillfällen, skola och äldreomsorg och möjligen av lokal politik?

Kolla Företagarnas genomgång för just din ort. I mitt Vännäs står de små företagen för mer än vart fjärde jobb och mer än var fjärde skattekrona. För den som tar en stund och läser igenom dokumentet ”Företagarfakta” finns verkligen en del ahaupplevelser att göra. Många olika saker och samhällsområden blir belysta.

Visste du t.ex. att ca 950 personer pendlar in till Vännäs för att jobba och att drygt 600 kommer från Umeå? Ca 2 200 pendlar ut från Vännäs, ca 20 till Stockholm.

Här har du sidorna för Vännäs. Fungerade tyvärr inte att länka, du får kopiera in:

https://www.foretagarna.se/contentassets/92f7903f7adb460db6dcf082f9ac4f75/vannas.pdf

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Brorson

    Nej, det behövs inga företagare. Vi har ju politiker, och de är ju mycket bättre på att driva företag. Det som en företagare måste använda all sin tid åt vare dag och hela dagarna, klarar ju en politiker på tjugo minuter i månaden och med vänsterhanden vid sidan av sina tunga politiska uppdrag.

    Ett utmärkt exempel på denna politikernas suveräna skicklighet att driva affärsverksamhet är att landstings-/regionpolitikerna har startat ett av de båda regionerna helägt bussbolag, som redan efter ett par månader går med 50 miljoner kr i ökade (och oförutsebara?). I ett av länen (Örebro) har den styrande koalitionen, bestående av S, C och KD beslutat att lägga ner i princip all busstrafik på länets landsbygd. Alla förstår ju att i fortsatt privat ägo hade förlusterna varit dubbelt så stora. Det kan de båda borgerliga partierna (C + KD) intyga. Ty den informationen har de fått från sossarna i regionstyrelsen. Man kan ju inte begära av borgerliga politiker att de kan räkna själva. Se bara hur det gick med nya Karolinska sjukhuset i Stockholm.

    Sossarna, som står bakom detta gigantiska socialiseringsexperiment har alltså inbjudit B-politiker att få vara med och peta i detaljer, så känner sig delaktiga i de helhetsbeslut som fattas. Borgerligasocialister, som använder planekonomins klassiska metoder för att ta från fattigpensionärer och glesbygdsbor och ge till de mer välbeställda i städerna. Den enda skillnaden jämfört med Östtyskland, där borgerliga partier var tillåtna men underställda kommunistpartiet, är att penningflödena nu går i motsatt riktning. Alla betalar ju för underskotten via skatten, men somliga får inget tillbaka.

    Det är ju den bilden sossarna ger av kapitalismen. Och likadant blir det när politikerna själva leker kapitalister. Vad ska vi då med företagare till?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.