Linnéa Olsén, Obbola

Långledigt, frågor…sa jag långledigt?

 Jag har gjort de första 6 veckorna på mitt nya heltidsnattschema. Det innebär att min första långlediga period stundar. Många, massa nätter som jag är helt ledig ligger framför mig.

De senaste nätterna har jag varit på jobbet även när jag varit hemma. Jag har drömt om blöjbyten, om vändningar, om strykningar på kinden. Jag har drömt att jag möblerat om. Men inte hemma utan på jobbet. Kort sagt – jag behöver verkligen denna ledighet.

På lördag hoppas jag iallafall att vi ses på Kulturnatta. Min X-make spelar på Big Papas scen kl 12. Där ser ni mig iallafall. Jag och mina finakillar. Iallafall de jag får med mig dit. Grejen med att ha stora barn är att jag är faktiskt inte coolast i världen längre. De gör hellre andra saker än hänger med mig en lördag vid lunch.

Nå, de två små får jag nog med mig iallafall.

Så – är ni där? Leta efter en lagom galen tant i bästa åldern med två underbart galna killar. Det är jag. Säg H E J! Jag bjuppar nog säkerligen på en kram!

 

Jag har fått en utmaning av Maria.

Sånt gillar jag, sånt är roligt. Synd dock att jag läser så ofantligt få bloggar själv (förutom de som finns här på VK då) samt att nästan ingen av mina vänner bloggar.

Nå – jag antar utmaningen och skickar bara vidare till några få.

Det torde ju fungera lika så gott som något annat va?

1.   Vilken månad gillar du mest?

 

* Jag gillar nog juli mest. inte för att det är varmt utan för att de flesta är lediga då. Alla är glada och barnen kan bada hela dagarna.

 

2.   Om du skulle betala för att gå på ett evenemang, vilket skulle det då vara, musik, teater, eller annat?

 

* Oj, jag skall faktiskt betala för att gå på ett evenemang ikväll. Eilen Jewel spelar på Scharinska och jag och några av mina bäjbs skall fira min långledighet med det evenemanget. Så svaret blir nog musik. Jag sponsrar dessutom gärna Umeås musikscen.  Även om jag lätt skulle betala för att få gå på teater oxå.

 

3.   Favoritställe/plats i Sverige?

 

* Jaha? favoritplats i Sverige? jag vet helt ärligt inte. jag är inte den typen av person som brukar resa så mycket. jag har aldrig haft råd. Men – de bästa somrar var nog när jag var liten och antingen var hos min farmor och farfar i Stöcke eller hos mormor och morfar i Stöcksjö. Dessutom tillbringade jag mycket tid i en liten by strax utanför Sävar som heter Åbyn (min morfars barndomshem). Fantastiskt vackert. Man behöver inte åka så långt för att hitta de bästa smultronställena tycker jag.

 

4.   Om du fick 50 000:- att skänka bort till välgörenhet, till vem eller vilken fond, skulle det då gå till?

 

* Om jag fick 50 000:- skulle jag donera det till någon fond som främjar barns välmående. Gärna barn i Sverige. Majblomman kanske?

 

5.   Drömmer du i färg eller svart/vitt?

 

* Jag tror jag drömmer i färg.

 

6.   Har du en dröm du kommer att förverkliga?

 

* jag vet inte. Jag drömmer iallafall om en enskild stuga vid ett vatten. Där jag sitter och skriver.

 

7.   Nämn en serie på tv du inte vill missa.

 

* hehe…jag ser ju inte så mycket på tv. Men jag och min yngste son ser alltid på "Halv åtta hos mig". Det är liksom våran grej. Så det vill jag inte missa.

 

8.   Favoritdjur?

 

* Katt.

 

 

9.   Berätta något roligt som hänt i helgen.

 

* I helgen? Jag jobbade på lördagen. Det var iofs trevligt. På fredagen så satt jag och mina kidz bara framför tv´n. Så spännande var min helg.

 

 

10.Har du haft eller har du några djur?

 

* japp, jag har haft katt hela mitt liv. I en – två dagar var jag stolt ägare till en fantastiskt vacker hund men…det är bara att erkänna. jag är ingen hundmänniska. Jag gillar dom men har inte ork att ta hand om dom.

 

11. Nämn en favoritaffär, vilken som helst.

 

*Får man ta butiker på nätet? Isåfall är det nog Adlibris.

 

Ja, detta var mina svar på frågorna.

Jag skickar nog bara denna utmaning till två stycken. Catharina Alperud och till min kusin.

 

Här kommer mina 11 frågor:

 

1. vad gör dig glad?

2. Om du fick leva ditt liv som en annan person i ett år. V E M skulle det då vara?

3. Vilken är din favoritfärg. Motivera varför.

4. Om du skulle få tvillingar nu, en pojke och en flicka. Vad skulle de då heta?

5. Ditt bästa barndomsminne?

6. Din favoritgenre inom litteratur?

7. Om du vore ett djur, vilket djur skulle det då vara?

8. vad gör dig ledsen.

9. Vad är det som triggar igång dig på mornarna? vad får din motor att starta om vi så säger?

10. Är du pedant?

11. Vilken är din paradrätt?

 

Hej på er och kärlek!

 

 

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Egentligen ganska intressant att läsa svaren, tycker jag, man jämför med sig själv och kan hända får man tips om något annat. Drömmen om den enskilda stugan hade jag ju faktiskt redan läst att du hade 🙂 och inget säger ju att du inte kan ge dig den på att skaffa den också. Ha det gott!

  2. Clara

    Hej Linnéa!
    Jag såg att du drömmer om en hel del.
    Jag driver en blogg som går ut på att människor får berätta vad de drömmer om. Vill du vara med i den, får du det hemskt gärna.
    Bara att säga till!

    Allt gott!
    Clara

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-05-15 16:12)
    Ja.
    Jag vill verkligen det. I mina drömmar så kommer mina vänner dit då & då. Vi skrattar, sjunger och dansar. Barnen badar hela dagarna och jag läser och skriver.
    Nå – vem vet? Nån gång kanske?

  4. Clara

    Oh, vad kul!
    Du får svara på frågan ”Vad drömmer du om?” med ett så långt eller kort svar som du vill. Det finns inga kriterier eller regler!
    Sen skulle jag verkligen uppskatta om du skickade en bild på Dig till min mail. Denna bild publicerar jag samtidigt som jag publicerar ditt svar på frågan. Du kan se hur det hela kommer se ut på min blogg.

    Du får också gärna skriva om du vill att jag skall publicera ditt för och/eller efternamn, eller inget namn alls, samt om du vill att jag skall skriva din ålder.

    Svaret på frågan samt bild kan du som sagt skicka till min mail 🙂
    Jag är så glad att du vill vara med!

    Mvh
    Clara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.