Monica Wahlström, Vännäs

Alla dessa vännäsbloggare…

Vännäs har ganska många bloggare. De allra flesta är vad man kan kalla "politiska" bloggare, och dessutom tillhörande alliansen. Vet inte hur detta kan komma sig?

Till de riktigt flitiga bloggarna får Jan Nilsson (Moderaterna), Hans-Inge Smetana (Kristdemokraterna), jag själv (Folkpartiet) och ganska nya, men mycket flitiga Stina Jansson (Centerpartiet) räknas. En av varje från Alliansen! Fredrik Wirenblad är även han frekvent aktiv, och moderat.

Ingen bloggare från Vänsterpartiet återfinns i Vännäs.

En sporadisk men trogen socialdemokratisk bloggare är Sonja Eriksson, vård- och omsorgsnämndens ordförande. Kommunalrådet Johan Söderling har vad det verkar slutat blogga (?).

Centern verkar ha hållit en bloggskola, och några nya, mer sporadiska bloggare syns från partiet, Margareta Viberg och Ulf Eriksson. Vi får väl se om de håller ut och blir ihållande bloggare. Cyrene Degerlund är inte en helt "politisk" bloggare, men ibland även detta och då moderat.

Karl-Gustaf Sjöström är en av de mycket flitiga bloggarna utan direkt partiengagemang (vad jag vet) – men som har uttryckt sympatier för socialdemokraterna. Katarina Hampusson har inte klart uttalat vilket parti hon sympatiserar med, men förefaller vara alliansare.

Sen finns det en rad övriga bloggare som inte är politiska; den ganska aktiva  Victoria Kreuger,  sedan mer sporadiskt med inlägg från Josep Junyent (min man, skriver på engelska), Linnea, Matglad och kanske ytterligare några andra. (Jag har riktat in mig på de som finns med på listan av vännäsbloggare) (men Johan Söderling har halkat ur den, då han inte skrivit på länge).

Jag återkommer till obalansen mellan de politiska blocken gällande bloggning imorgon!

 

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Victoria Kreuger

    Personligen tycker jag att politiska bloggar är rätt tråkiga. Skulle hellre se att bloggarna visade sitt rätta jag och inte hela tiden gömde sig bakom politiska ideologier. Men det är ju min egen åsikt. Skulle tro att det finns de som tycker att politiska bloggar är intressanta…själv läser jag inte alls dessa! (kanske beror på att jag är ”politisk vilde” och inte har någon bestämd politisk uppfattning)

  2. Monica Wahlström

    Svar till Victoria Kreuger (2010-05-14 18:11)
    Du kanske skulle prova på att läsa några! Jag tycker nog faktiskt att vi politiska vännäsbloggare är hyfsat ärliga, och det känns inte som att vi gömmer oss så värst. Men jag är ju subjektiv! Däremot tycker jag att vi som är nya och oerfarna (typ jag och Stina) försöker ha ett lokalfokus, och de gamla rävarna, Hans-Inge och Jan, att de kopplar ihop händelserna i vännäspolitiken och sätter i ett bra vardagssammanhang. Du kanske skulle bli förvånad om du läste någon av oss!

  3. Monica Wahlström

    Funderar lite… Jag själv har nog inte ett entydigt vännäsfokus. Det är ju också svårt när man är ny i sitt parti, och inte har varit med i den kommunala politiken aktivt… Men jag försöker iallafall att värva, simhallsfrågan med mer ideologiska resonemang. För jag tycker också det är viktigt med vissa grundtankar – annars är ju nästan all svensk politik väldigt lika! Och, snart är det val, och folk är snabba på att beklaga sig, men inte lika snara att själva engagera sig politiskt, där allt faktiskt bestäms…

  4. Stina Jansson

    Intressant diskussion!
    Jag kan till viss del hålla med Victoria Kreuger om att det kan bli tråkigt med politiska bloggar om dessa enbart fungerar som partimegafon och inte säger särskilt mycket om personen som skriver.
    Det gäller väl att hitta en balans mellan politiken och andra intresseområden och skriva personligt, om än inte privat. Det har varit intressant att diskutera den typen av funderingar (bland annat) på Centerns bloggskola, och jag tror att det vore bra för det fortsatta debatterandet på Vännäsbloggen att även träffas över blockgränserna som du föreslog Monica!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.