Härliga drömlandet

Idag jobbar jag kvällstur som innebär att jag fick sova ut lite längre än vanligt. Men min iver att börja en dag fylld med intressanta sysselsättningar övertygade mig att ändå stiga upp kl. 06.45.

Jag hade för många år sedan en arbetskamrat i hemstaten Michigan som nämnde en dag under fikapausen att han älskade att sova. Han medgav att han skulle hellre sova när som helst han fick lite tid över än att göra vad som helst annat! Jag som alltid har varit morgonpigg och intresserad av att ständigt vara sysselsatt med någonting hade svårt att fatta hur en människa kunde slösa bort tid genom att sova!

Men nu tack vara min ålder och klokhet förstår jag lite mer vad han eventuellt menade. Det ÄR skönt att slappna av och låta kroppen och hågen flyta mjukt bort till något magiskt land i drömmarna. Jag har ofta trevliga och intressanta drömmar varav många skulle sannolikt göra en mycket bra långfilm! Jag har väldigt sällan mardrömmar men ibland kan ämnet i mina drömmarna vara lika spännande som en bra deckare eller tillräckligt känslomässiga att jag skrattar eller gråta i sömnen. I mina drömmar kan jag träffa en gammal bekant, upptäcka ett nytt ställe någonstans i världen, agera som hjältinna, bli påmind om ett smärtsamt minne eller uppleva en sorglig händelse. Dialogerna i min drömmar utförs ibland på svenska och ibland på engelska, men oavsett vad jag drömmer blir det nästan alltid en fascinerande resa inombords i min själ.

Oj, vad jag ser fram emot till sängdags ikväll!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.