Fy skäms, Peggy!

Jag måste erkänna att jeansen har blivit lite snävare sedan vi kom till Michigan. Jag har dessutom lite ont in ledarna som är för mig ett tecken på att jag har ätit lite för mycket kolhydrater. Det blir naturligtvis lite för mycket av det goda när man är på semester – särskilt här hemma i USA.

Det är väldigt frestande att återuppleva smaken av gamla favoriträtter som är speciella för Micigan och som förstås inte är särskilt kalorisnåla. Vi träffar vänner på restaurang betydligt mer ofta här i Michigan än vi gör resten av året i Sverige och det krävs minsann en mycket starkare karaktär än jag har för att undvika fett- och kaloririka rätter på restaurang! Det blir ofta knytkalas- och musikfester hos vänner och maten smakar så klart bäst med vin eller öl till.

Jag mår ärligt sagt bättre när jag äter mindre portioner med mindre kolydrater. Så, jag lovar att jag skall skärpa mig när vi kommer hem till Sverige. Men vi skall snart ta en kort resa till Pennsylvania och där finns det speciella rätter som förstås måste provsmakas som t.ex. Dutch apple pie, cheese steaks och pierogies (bilder visas nedanför). Ja ja…som jag sa – NÄR vi kommer hem skall jag skärpa mig!

Dutch apple pie:

Pierogie:

Cheese steak:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.