Nu är det bekräftat… typ!

Jag har nyss ställt en diagnos till den smärtan på jag har upplevt de senaste 6-7 dagarna tack vare Internet. Jag är nu säker på att jag har knäckt ett eller två revben på vänster sidan av bröstkorgen när jag var sjuk med bronkit i juni och p.g.a. dess hostade så hemskt hårt och så mycket.

Beskrivningen av den typiska smärtan man får av ett knäckt revben passar exakt till smärtan som jag upplever. Dessutom fick jag veta att det inte alls är ovanligt att man  knäcker ett revben (särskilt på vänster sidan) när man hostar väldigt mycket med en sjukdom. När man vet sådana saker är det lättare att hantera smärtan tycker jag.

Enligt hemsidan finns det ingenting en läkare kan göra åt ett knäckt revben. Det tar ungefär sex månader för ett knäckt revben att läka och det kommer att göra ont ganska länge. Man måste medvetat andas in djupt flera gånger om dagen trots att det göra mycket ont för att förbygga lunginflammation, precis som min smarta man sade till mig i morse!

Det känns skönt att få en diagnos även om jag själv har ställt den! 

3 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag hostade av två revben för rätt längesedan. Jag hörde när det andra gick av och det liksom ”klickade” till. Men för mig tog det bara någon vecka innan den där andassmärtan gick bort men jag kände av det länge efteråt.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-07-14 09:02)
    Tack för din kommentar! Det känns bra att få höra hur revbensläkandet gick från någon som har upplevt precis samma sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.