Ändringar är ibland ”både och”

Jag försöker ringa mina vuxna barn minst två gånger om månaden men min son är inte särskilt lätt att få kontakt med. Problemet är att han antigen inte svarar på telefonen eller han är för upptagen för att prata just då när jag ringar. Jag lyckades ringa honom igår vid rätt tillfället mest för att han var på väg någonstans i bilen och hade inte än kommit fram.

Efter vi hade pratat i några minuter frågade han mig – mamman, varför stammar du? Jag stammade bokstavligen inte men ändå insåg jag att mitt tal var inte särskilt jämnt. Jag blev tvungen att medge att jag konstigt nog har ibland svårt att hitta vissa ord eller uttryck på engelska! Men min "stamning" också handlade om att jag ville försöka prata och ställa så många frågor som möjligt under den korta stunden som jag enligt min erfarenhet visste att jag skulle få av honom.  
 
Jag har sagt många gånger att mina snart tio är här i Sverige har varit såväl en stor utmaning som en spännande äventyr. Men ändå blir jag lite ledsen att inse att jag håller på att bli mer svensk än amerikansk. Jag blir ledsen också med tanken att min son kanske upplever att han förlorar mer av sin mamma för varje år som går.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.