Dag 1: Mackinaw Island

Nu är vi tillbaka efter fem härliga dagar på Michigans övre halvö – den så kallad Upper Peninsula eller bara U.P. för kort. Vi har haft det jättebra och nu vill jag visa upp några av våra vackra bilder som togs under resan. Den första dagen tillbringade vi på en liten ö som heter Mackinaw Island och som ligger liksom emellan Michigans två halvöar. Fler bilder kommer senare med nästa blogginlägg. Njut!

Det finns en 12.8 km asfalterad väg som ligger längs stranden runt hela ön på vilken man kan promenera eller cykla. Det finns bilförbjud på ön så det är bara fötter, cyklar och hästar som används som transport. Bilden ovan togs under vår trevliga cykeltur.

 

Vackra rötter som vi såg i skogen på ön under vår cykeltur.

 

Ett exempel av de fina prydliga villorna som finns på ön. Ungefär 600 människor bor på ön året runt.

En gullig liten kyrka gjord av stenar.

 

En geologiskt intressant stenformation som heter Arch Rock (båge-formad sten). Bågen skapades när den mjukare stenen nedanför bågen ramlade bort för 40,000 år. Vi stod på öns högsta punkten för att kunna fotografera bågen. Observera vägen som ligger intill stranden, som jag nämnde tidigare.

 

En vacker vy över sjön (Lake Huron) och stranden från bågen.

 

En vy över "downtown" Mackinaw Island där hästar, ekipage, cyklar och fötter är den enda tillåtna transportmetoden.

 

Några gamla byggnad och hus från en fästning som var i bruk 1780 – 1895. Hela fästningen består av c:a 21 hus där soldaterna bodde och jobbade under tjänsten.

 

Den vackra vyn när vi åt lunch på Mackinaw Island!  Det är allt för nu. Välkommen åter för att titta på fler bilder!

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-06-10 00:37)
    Du är absolut inte fett, men det är svårt att låta bli att äta lite extra gott under semester! Men oroa dig inte – mer klokare ätande börjar vid vår återkomst till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.