Stod Kronprinsessen i kön?

I gårdagens tidning stod det en artikel om en ung tjej som drabbas av dyslexi. Hon bor i Västerbotten och har väntat på två år för att få dyslexiutredning! TVÅ ÅR!! Unga människor med läs- och skrivsvårigheter står ständigt utanför! Frustrationen över att aldrig hinna ikapp med klasskamraterna och att äldrig duga tär på självkänslan och kan lämna djupa psykiska skador som kan förbli resten av livet!

Det finns ingen ursäkt om att ett barn som desperat behöver hjälp måste vänta i kön på en sådan orimligt lång tid! Men jag slår vad att "ursäkten" är pengar. Pengar går i första hand… människor går i andra hand – särskilt beroende på vilken klass man är född i.

Kronprinsessen Viktoria drabbas också av dyslexi, precis som sin far, Kungen. Vad tror ni? Stod Kronprinsessen i kön på två år innan hon fick hjälp? Nej, det är extremt tveksamt att hon gjorde det.

4 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-07-18 13:27)
    Just det! Det är bortom min förmåga att förstå varför det är acceptabelt att behandla människor i världen – även här i Sverige – enligt plånbokens tjocklek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.