Släktträff – Kontrolera att hjärnan är inkopplad innan du öppnar munnen

Jag fick en skylt med denna text för flera år sedan av mina söner. Bra att minnas när släkten träffas.
Lördag från ett soligt Nordnaling till ett grått Hudiksvall. Efter framkomsten dröjde det inte länge förrän regnet började droppa. Detta medförde att 25 personer träffades trivdes inne i en sommarstuga på Långvind. God mat och dryck vad kan vi mera önska? Möjligen sol. Vi blickande ut över havet och ser på regntunga skyar, vi funderar var är det glada Huddik? Även om regn är bra så……..
Här diskuetades naturligtvis, politik, jag var ju där. ’Försök att leva med det ofrånkomliga” Det som var intressant var att en av Anderssons svågrar den fd. vd för ett stort företag i Europa vill få förslag på hur han gjorde med byggnadslov, överkalgande o s v. Som vanligt fråga en politikern. I detta fall Ula-Maj. Det är inte första gången och säkert inte sista gången som jag får ge råd. Jag tycker det är trevligt. Vi människor är till för varandra eller hur? Kan jag hjälpa någon så är det bra, tycker jag. På söndag morgonen ringer mobilen Lars har blivit farfar igen. Anderssons släkt växer och växer bara bra tycker vi.
Söndags morgonen (0.2.00) avslutades med allsång i Långvind och med gitarrspel där Bellman var en självklarhet.
Nästa års släktträff blir kanske i Skansholm eller Bäsksele eller Arjeplog. Den som lever får se. I Anderssons släkt är vi ’seglivade’.
Härligt var att lugnet efter överförmyndarnämnden i fredags hade inletts och mobilen var avstängd vid släktträffen. Dags att koppla upp sig igen, ledigheten är slut och verkligheten väntar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.