Världens vigaste klommeroxar

Det känns befriande att få åka till hemkommunen och med förundran se att Andersson är vig och ingen klolmmeroxe. Bygga. såga, spika. Min barndoms kommun kan med rätta kallas öknamnens paradis. Här finns öknamn på alla några exempel. ’Kajsa-kavat, skrattabbarn, myrstampen 1, myrstampen 2, goldfinger, insterbuken’ listan kan göras hur lång som helst. Det intressanta är att bakom varje öknamn finns en person som har något av öknamnets kännetecken. Allt från ministrar, kommunalråd till chaufförer.
Dessa namn kan faktiskt ha en viss betydelse för inlandets utvceckling. Det finns en stor fantasi något som jag tror är en viktig förutsättning för en postitv utveckling. Tänk att få frågan har du träffat ’isterbuken’ och sedan få en lång förklaring av ortsbefolkningen över varför detta öknamn har fått ett så brett fäste i kommunen för att inte tala om det sista som ’insterbuken’ gjort, det mesta av ondo tyvärr.
Apropå positiv utveckling. Kommunstyrelsens arbetsutskott här i Nordmaling som sammanträde i veckan som gått fick plötsligt en ny politisk majoritet. Den viktiga frågan om Tallbackens privatisering och kravet från PRO om folkomröstning fick en centerpartist att rösta med oss socialister. Att så många medborgare vill tycka till via en folkomröstning i denna fråga tycker jag är positivt. Vi Socialister har beslutat att rösta JA till en folkomröstning. Värre är det för de borgerliga partierna som även dom i valet lovade att folkomröstningar skall vara en möjlighet för medborgarna att tycka till. Nu tycks detta vallöfte inte vara en självklarhet för alliansen i Nordmaling trots den stora namninsamlingen.
Om dom inte tillåter folkomröstningar vad skall dom då kallas?
Tyck till än är det inte för sent. PRO i Nordmaling har namnlistor.
Komihåg att DEMOKRATIN måste erövras varje dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.