Bråttom

Vilken vecka. Jag rusar mellan sammanträden och Regionsjukhuset. Ingen katastrof men ändå. I går började jag med ett sammanträde via telefon kl. 07.30. Norrbottniabanan kallar. Positivt var att trafiken mellan Örnsköldsvik och Umeå kommer igång som planerat 2010. Detta för att dessa kommuner förhandlar med Rikstrafiken om att ge ett rejält förskott. Rikstrafikens kassa är som vanligt ’tom’.
När jag anlände till Regionsjkukhuset via buss var stressen borta. Rekomendation mot stressen ta bussen. Som vanligt fick jag tillrop Hej Nordmaling och ett och annat lycka till. Nog är de märkligt så många människoöden som man får ta del av om man lyssnar. Rekomendation, besök centralhallen där finns människor från alla väderstreck, Lyssna och lär. På ’Lasarettet ’ kan man få se och höra en verklighet som man i vanliga fall glömmer bort. Många levnadsöden griper tag i en. Stackars människor!.Dagen avslutades med ett trepartsmöte där jag tycker att brasklappen är på sin plats. Kommande kommunstyrelse kommer nog att få många att förundras. Sedan har ’kamrat flås och tugg’ ånyo börjat lämna dessa obegripliga meddelande på mitt mobilsvar. Att dom orkar. Om någon tror att jag blir rädd så bedrar dom sig. Jag kan inte förstå vilken ’njutning’ dom får som ringer ’stönar/ruggar’ och som dessutom betalar telefonavgift för detta. Nu är detta inget nytt. Jag har under många år haft ’kamrat obegriplig’ i mitt mobilsvar. Tänk så mycket energi som går tillspillo i onödan och som skulle kunna användas till aktivt meningsfullt samhällsarbete.
Jag har blivit tillfrågad om jag kan viga ett par på skördemarknaden nu på lördag. Naturligtvis sa jag ja. Ett är säkert Tomas Pullers visdomsord ’Håll ögonen vidöppna före giftermålet och halvslutna efteråt’ inte passar här. Dom som nu skall gifta sig har hållit ögonen vidöppna i flera år så dom behöver inte blunda efter vigseln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.