I-balk, kravatt och sparkcykel

Svisch nedför gatan kommer en äldre dam på en trejulig sparkcykel. Det går undan. Vi på gatan ser med förvåning på hur elegant hon styr och det går undan. Har Ni plockat några lingon säger hon och fortsätter jag har både plockat och syltat. Hon pekar på plastpåsen på cykeln och sedan vinkar hon hej och fortsätter i snabb fart vidare. Den där kvinnan är 82 år säger en av mina grannar hon är en alert kvinna. Jag såg att hon inte var i sin ungdom men ändå, bärplockning och racerfart på en trejuling, muttrar jag. Hon bodde förut i en by men har nu flyttat in till centralorten för hon blev trött på att alltid hålla på med veden. Jag undran hur brudarna bär sig åt för att vara så alerta vid den åldern? Någon hemlig mix?
Appropå mix jag är inbjuden på invigningen av nya i-balkfabriken i Rundvik denna vecka.
Det är härligt att industrin utvecklas och att Rundvik får stå för det nyaste inom I-balk branschen. Jag konstaterar att första delen av invigningen sker både i Umeå och Rundvik. Till denna del är det vardagsklädsel. Till den andra delen av invigningn är det festklädsel. Jag skall bara vara med på första delen av invigningen så jag har inga klädesproblem. Det blir Jeans både uppe och nere. Näringsministern som skall vara med har ju en elegant garderob, det vet vi ju alla. Undrar om hon kommer i sammet med guld och sidendekorer.
Jag hade förmånen att träffa ägaren och hans närmaste medarbetare hösten 2006 då i min roll som kommunalråd. Kommunen fick veta vad de nya ägarna till företagen i Rundvik ville. En av deltagarna var dåvarande regeringens talmans bror och hans mor hette Tula en av socialdemokraternas äldsta riksdagsmannakvinnor. Så kan S-band klnytas i hop. Vi konstaterade att ’världen är bra liten’.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.