Konkurrens-monstret fick foten

Att denna dag skulle sluta så bra det viste jag inte i morse. Jag konstaterar att S-mötet i kväll var som vanligt helt OK. Som grädde på moset får jag veta att alliansen i Nordmaling stoppat sitt beslut att privatisera Tallbacken och Strandholmen. Äntligren har dom förstått det vi alla andra veta att ingen gillade alliansens beslut om konkurrensutsättning. Tänk att det skall behöva ta en sådan lång tid för vissa politiker att förstå det vi andra förstår direkt. Nu hoppas jag att konkurrensmonstret förvisats utanför kommunens gränser för all tid och evighet. Vår äldrevård skall bedrivas i offentlig regi där insyn finns och pengarna hamnar rätt och inte i någon aktieägares ficka. Jag har förstått att alla berörda mått mycket dåligt av detta beslut. Det kommer att ta tid att få tillbaka arbetsron. Jag hoppas att förslaget inte återkommer.
Nu hoppas jag bara att de beslutade nedskärningarna av kommunens basverksamhet vård, skola och omnsorg som alliansen tagit också förvisas till papperskorgen.
I bland är livet som att gå på små rosa moln och plocka röda rosor med andra ord HÄRLIGT

4 kommentarer

  1. Le(s)(s)

    Varför är du så rädd att granska kommunens verksamhet och se över om en privat aktör kan sköta verksamheten effektivare? Det är en enorm skillnad på att konkurennsutsätta och privatisera!
    När jag blir gammal vill jag att den som gör det bästa jobbet ska sköta mig…vem vill du ska ta hand om dig Ulla-Maj? Kommunen utan att veta att de är bästa utföraren?

  2. pandora

    jag förstår att det känns bra för dej, detta har du jobbat mot ända sedan det dök upp på alliansens bord.
    Tack för att du gjort allt det du har gjort i denna fråga. Nu tar vi nya tag mot det dåliga som finns kvar, det fixas!

  3. vårdbiträde i hemtjänst

    Jag hoppas att du Ulla-Maj ochså vill att personal i offentlig sektor ska sköta om dej då du blir gammal. Då vet vi ju alla att de pengar vi betalat i skatt hamnar i rätt ficka och inte i något skatteparadis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.