Det är häpnadsväckande och knappast förtroendeingivande

Att en man som vårt kommunalråd som enligt eget utsago kan allt, vet allt och som varit överallt inte kan läsa kommunala beslut är tråkigt tycker jag. Enligt eget utsago kan han själv köpa tjänster för tusentals kronor. Han behöver inte ens tala om eller ta beslut tillsammans med oss andra politker. Tråkigt att ’synen så försämrats’ att kommunens regler inte kan läsas eller tillämpas. Ingen politiker i Nordmaling har eller har haft rätt att helt själv besluta om tjänsteköp eller godkännande av övriga kostandsramar för olika insatser i kommunstyrelsens verksamhetsområde. Det är faktiskt så att dessa beslut skall tas i kommunstyrelsens arbetsutskott. Detta är inget nytt.
Det skall vara flera som bestämmer inte bara EN politiker. Sedan gäller naturligtvis majoritetens beslut. Men att själv ta beslut är faktiskt odemokratiskt och inger inget förtroende. Småsnålt kan tyckas, men det kan bli många EN-mansbeslut och mycket pengar. Pengar som ’inga vet om’ när besluten tas i ’lönndom’. Så därför skall vi ta beslut enligt kommunens deligationsreglemente. Något som nu åsidosatts.
Trist men här blir det ett misstroende i kommunfullmäktige på måndag.
Jag har försökt hitta ursäkter för att den ansvarige inte följer gällande beslut och kommit fram till att i bästa fall kan det fattas A-vitamin. Som vi alla vet så förbättrar A-vitamin synen och förhindrar nattblindhet. Men vilka vitaminer hjälper för läsförståelsen?

En kommentar

  1. vänninan

    Du har rätt Ulla-Maj att vissa vitaminer är bra för olika organ i kroppen. Och då detta har hänt så är det väl litervis som behövs inte bara för kommunalrådet utan hela alliansen rätt igenom hela Sverige. En liten peng, flera små pengar kann bli en hel å.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.