Stryker du ansiktet innan

Vilken dag. Jag var uppe innan tuppen kom på benen. Förresten är han hes, han har tjuvätit av den förbjudna frukten. Först utflykten till frissan i Rundvik sedan snabbt tillbaka, en snabb-macka och sedan sammanträde i på kommunkontoret. Ärende personalfrågor. Ett ämne som får mig speciellt upphetsad i bland. Sedan hem och hämta förra veckans protokoll och åter till kommunen. Det är dags att skriva på de beslut som vi tagit.
Åter hem till middagsmaten. Pannkakor. Telefonen ringer en kraftig mansröst säger -hur går det med öppettiderna på vårdcentralen. Jag försöker förklara att jag inte äger frågan.
-Om du vill tala med kommunalrådet så för du vända dig till kommunen säger jag. – Annars är det en landstingsfråga om vårdcentralen säger jag.-Hörredu jag såg nog när du kom ut från kommun svara han.( Herre Gud det känns konstigt) Jag försöker ånyå förklara att det är en man som är kommunalråd nu och ger honom telefonnumret. -Hörredu jag har aldrig röstat säger mannen. -Och du ringer mig som politiker svarar jag. -Ja vad skall man annars göra svarar han.
Jag konstaterar att politik är kul telefonen ringer, breven kommer, sammanträdena, e-posten fyller datorn, träffar fyller almanackan och så alla handlingar som jag själv skall fixa. Så tror medborgaren, en som inte besvärar sig att rösta att det enda som kan fixa ett eventuellt samhällsproblem är en politiker. Självklart ur det röda blocket även om det denna gång var en ur det gröna blocket som är kommunstyrelsens ordförande. Innan han lägger på så säger han -Jo jag har röstat en gång då gällde det EU. Där ser du svarar jag livet är utanför.
Ibland önskar jag att jag hade bildtelefon. En sådan där som visar hur den ser ut som ringer men inte på den svarande. Man måste passa sig det är inte alla gånger som jag hunnit ’stryka ansiktet’ innan jag svarar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.