Styrdans och ’näsfot’

Nog är det för bedrövligt min specialtilverkade näsfot till mina helgdags-glasögon har försvunnit. Har någon sett en genomskinlig plastfot till glasögon ca 1 centimeter så kan den vara min. Snälla hör av er om Ni hittat foten.! Den slet sig loss från mina glasögon när dom låg i fodralet. Hur kunde detta hända? Har hunden käkat upp den har Andersson sugit upp den? Mina glasögon blir inte de samma utan näsfoten. Jag har försökt med den nye optikern men det verkar inte ge något reslutat. Tiderna förändras men vem sa att de blir bätter?
Jag och den förra optikern hade ett glasögon-förhållande. Jag kunde fara över hela Sverige och få hem just det glasögonpar som jag såg i någon annan butik. Fråga bara efter glasögon nummer sa han så fixar jag det sa han. Det är service det. När jag köpte mina ’heldags-glasögon’ på en semesterresa på Cypern tog jag med mig dom hem och min dåvarande optiker som fíxade både glasen och näsfoten så att glasögonen passasde mig. Härligt. Visst är det så att man inte ’saknar kon förrän båset är tomt’ Min förra optiker kunde ropa in mig från gatan och säga Ulla-Maj nu har vi fått nya glasögonkataloger -kom får du se om du hittar något intressant. Sedan berättade han om de olika mässor som han besökt och vilka trender som var på gång. -Ja det är sant jag blev bortskämd. Jag tror att varje kvinna hade hans visitkort i plånboken om i fall att något skulle hända. Min Andersson har allitd hållit hårt om börsen så tro inte att jag alltid köpte nya glasögon. Men ändå det var tider det och visst är det kul att få pröva på eller?
Om det blir vind i morgon skall jag påbörja träningen för dans-seglingen som söndagkvällen skall avslutas med styrdans ni vet. Så nu gäller det utan helg-glasögon men med lågklackat till styrdansen på Oasen. Undrar hur det skall gå och hur det skall bli. Jag lämnar världen och alla dess problem och motionerar mera, att styra på är inte helt fel. Jag beslutade mig i dag att strunta kapitalets härjningar för att maximera vinsten på låntagarnas bekostnad. Det har aldrig fått min förståelse ej heller den ekonomiska modellen. Kommunpolitken präglas av att högsta ledningen faktiskt tar på sig att han gjort fel. Nu hoppas jag och många flera att felet inte upprepas. Men vem vet? Demokrati är svårt om man själv vill bestämma allt utan att fråga någon annan. Så var det dansen jag gör som diktaren ’ det lungna avbrottet behöver vi – de låter krafterna strömma till för den fortsatta färden’ och ingen vet hur mycket kraft det behövs på en styrdans, men färden är utstakad eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.