Kallt höstregn

Jag vaknar upp till dagens kalla höstregn, inte ens Lille Boy (hunden) vill gå ut. Handlignarna inför kommunstyelsens arbetsutskott har kommit. Jag konstaterar att mitt krav på att få se de privata fastighetsägarnas skrivelse som lämnats till kommunstyrelsens ordförande den 16 september angående lägenhetssituationen i kommunen fortfarande ’lyser med sin frånvaro’. Att undanhålla efterfrågade offentliga handlingar försvårar trovärdigheten och samarbetet mellan den borgerlia alliansen och oppossitionen.
Jag undrar varför skrivelsen inte delges? Utvecklignsrådet där skrivelsen överlämnades till kommunstyrelsens ordföande är faktiskt tillsatt av kommunfullmäktige så allt är offentligt enligt min mening.
Telefonen ringer en hurtig kvinnoröst tar upp bostadsfrågan. Eftersom hon har både ’inflytande och makt’ i kommunen och inte minst i kommunens bostadsinnehav är det som ’plåster på såret’ när hon tar upp ideér för hur kommunen kan lösa bostadsfrågorna. Hon och jag är helt överens ’om viljan finns’ kan vi klara av denna situation. Vi är också överens om att en träff mellan politikerna i denna fråga är ett måste och det fort.
Tilläggas kan att denna kvinna är förtroendevald från det gröna blocket.
Tack Gode Gud för de som lägger prestigen åt sidan och konstruktivt arbetarfram förslag.
Jag konstaterar att diktaren har rätt ’genom att sträva mot samma mål skapas förutsättningar att uppnå goda resultat’.
Ibland slutar man aldrig förvåna sig, kan även diktrens ord tillämpas på den för mig oväntade nyheten att Socialdemokraterna och Miljöpartiet skall ha ett mycket långt och mycket nära sammarbete.
Min mormor sa alltid ’man skall vara jämna par för att lyckas ’. Vilket skulle innebära att man skall vara fyra och inte tre för att lyckas. Tiden lär visa……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.