Jag blir så trött

Att ärendet merkostnad för Atlas fortsätter förfölja kommunen. Åter uppe på sammanträdet i morgon.
För min egen del kan jag konstatera att vi socialister varje gång kraven på ytterligare kommunala pengar framförs hänvisar vi till den offentliga upphandlingen som gjordes för ett år sedan. Sedan dess har kavet på kommunen för så kallade merkostander ökat med 160% utöver lagt och antaget anbud. Helt otroligt! Varför skall en upphandling göras? När besluten är tagna då börjar merkostnadscirkusen. Det skall bli intressant att se var detta slutar och vem som lovat vad. En offentlig upphandling var gjord och tre anbudsgivare lämnade in anbud. Ett anbud togs. Sedan började merkostnadskarusellen och den snurrar fort. Frågan är var den slutar.
Jag var på ABF:s höstträff i veckan. God mat och trevlig underhållning av ’Sjung och Minns’.
Några sketcher fastnade i mitt huvud. ’Det var fiskaren som gång på gång borrade hål i isen för att få napp. Varje gång ropar en röst ’det finns ingen fisk där’. När rösten ropar tredje gången frågar fiskaren är du Gud? Svar Nej men vaktmästare på Norrskenshallen (kommunens ishall)
Den andra sketchen var när Trögfattarföreningen hade årsmöte och nya medlemmar skulle hälsar välkomna. I Trögfattarförenignen är det inte lätt. Den stora frågan är om nya medlemmar är sittande, stående eller liggande. Inte lätt för de trögfattade i Trögfattarförenignen. Kan detta tillämpas på den kapitalistiska krisen som drabbar alla utom finansvalpar och finansdirektörerna som kan ha varit hur trögfatttade som helst. Dom klarar sig bara bra och får miljoner i bonusar och avgångsvederlag. Helt otroligt!
Jag har fått ett kort med texten ’ Sätt dig ner och njut’ Det skall jag göra med vetskap om att jag inte fiskar i Norrskenshallen inte heller har jag ansvaret för besluten om merkostnaderna på Atlas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.