Ulla-Majs röda hårmössa?

I vimlet på Nordmalingsmarkanden hör jag hur en manlig röst säger -är det Ulla-Majs hår som dom har gjort mössa av? Han fotsätter skulle det vara något för dig. Frågan riktas till hans kvinnliga sällskap. Jag vänder mig om och säger ja varför inte. Herregud utbrister den äldre mannen inte viste jag att du var här framför mig. -Där se du säger kvinnorna i hans sällskap och fortsätter skrattande du skall se dig för innan du käftar. Pröva på mössan säger jag få se om du känner skillnad. Skrattande skiljs vi vid mössståndet. För visst är det skillnad på mössa och mössa.
Jag kan lnte låta bli att fundera över den röda-hårmössan. Det var en så kallad ’slickad luva’ som knyts under hakan. Hur kan någon förväxla den med mitt burriga?
Facken Kommunal, Transport och IF Metall hade också marknadsstånd. När jag väl kom fram till ders stånd (kön var lång) så var det rosa bandet slut. Jag hade lovat vänninan att köpa. Till nästa år får du vara annonspelare för det rosa bandet sa hon. Ny hårfärg? OK om det gagnar saken. Facken hade haft många besökare. Jag tycker det är positivt att facken går ut i samhället för att diskuetera hur makten i samhället, på arbetsplatsen och i hemmet fördelas. I dagens samhälle behövs smartheten att sammarbeta och det visade Kommunal, Metall och Transport prov på idag. Inte undra på att många marknadsbesökare ville få många snack med ett aktiva fack. På Höstensmässans entrebiljett kan man vinna priser upp till ett vinstvärde på 100 000 kr. Eftersom vi var tre personer som löste in oss så har vinstchansen tredubblats eller hur? Du skall inte ha någon förhoppning sa Andersson. Glädjedödare muttrar jag. Men jag skulle ha löst in mig utan vinstlotter. Men du hoppas säger Andersson. Hoppet är det sista som lämnar människan svarar jag. Tack och Lov. Inför morgondagens uppfinnartävling som jag fått äran att detla i som jurymedlem så jag tog en titt i dag. Eleverna hade 34 förslag. Inte lätt att välja. Jag har noterat mina första synpunkter och i natt skall jag sova på elevernas ideer. I morgon bär det av till mässan och finalen och prisutdelning..
Undrar om mannen som ville köpa en Ulla-Maj mössa till frun gjorde det? Visst är det så att huvudsaken är mössan eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.