’Imse vimse spindel’

I bland kan man inte sluta sluta förvåna sig. Att tillsätta arbetsgrupper kan vara bra om grupperna får lämna sina förslag innan ’de dugliga’ tar över och beslutar. I Nordmalings kommun råder minst sagt ’villervalla’. Några exempel: en arbetsgrupp är utsedd för att jobba fram ett nytt reviderat föreningsreglemente. Gruppen har träffats några gånger. I morron förmiddag har kommunstyrelsens arbetsutskott uppe frågan om det nya föreningsreglemenmtet till beslut på förmiddagen. På eftermiddagen träffas arbetsgruppen för revidering av föreningsreglemente för att lämna slutförslag. Konsekvensen kan bli att de första blir de sista eller tvärtom.
I Nordmaling finns det många olika hus. Ånyo föreslås kommunstyrelsen överta hus från Nordmalingshus AB för 50 miljoner kronor. Dessutom vill bolaget att skattebetalarna skall bevilja en nyemission på 10 miljoner kronor för att bygga lägenheter. De privata fastighetsbolagen har också förslag men just nu är deras förslag förvisade ’till någons bakficka. Den som lever får se hos vem. Det var inte länge sedan som konkursens svarta spöke visade Nordmalingshus AB dess verkliga värde. Konsekvensen blev stat och kommun gick in med 55 miljoner i Nordmalinghus. Visst är det bra att skattebetalarna är så penningstarka på husmarknaden. Men vad vill kommuninnevånarna?
Morgondagens sammanträde kanske blir som diktaren spår ’En fördel med att gå den smala vägen är att få försöker tränga sig förbi’ Jag önskar att flera försöker gå den smala vägen och att dom har kompass och karta med ordet samordning överst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.