Att korta en byxa

Min man Anderssons pappapresent är en arbetsbyxa köpt och inprovad lokalt. Att Andersson har för korta ben det kan ingen hjälpa. Jag fixar det sa jag när köpet gjordes. När sedan arbetsbyxan skulle kortas av så var inte min symaskin eller alla synålar helt överens med mig. Att sy av byxa mellan fickorna och skrevet är inte lätt. Det gäller att sy ett veck mellan fickorna på insidan byxan. Här uppstod problemet. Tyget var strävt och symaskinsnålarna vill inte hänga med. Efter tre nålbyten och många böner kom vi överens symaskinen och jag. Härligt nu får Andersson ha de nya arbetsbyxorna med alla fickorna på i alla väder. Passar denna regniga dag eller hur?
Att så många nålar måste sätta ’livet ’ till innan sömmarna blir helt OK är förunderligt. Det är nästan som i politiken så många sjuka och arbetslösa som får ’sätta livet’ till för att överleva.
Efter en timmes sömnad och flera provningar kan vi konstatera att längden och fickornas placering stämmer.
Det som jag inte tycker stämmer är den annons som Athena Omsorg infört i dagens lokaltidning. Man kan associera med den ’Amerikanska flaggans färger där man lagt in texten Athena omsorg älskar dig! Val i hemtjänsten, mot blå botten och en stor stjärna. Detta får mig att tänka på det Amerikanska presidentvalet som demokraterna vann. Därifrån till att göra anspelning för ett privat vårdföretag tycker jag känns fel. Något att pröva för konsumentombudsmannen eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.