Mannen med kepsen

Där står han vid bussen, vart skall du åka säger han. Kepsen är nerdragen över pannan och ögonen blixtrar under stora gråa ögonbryn. Till Umeå svara jag. I Umeå finns det inget för dig säger han och fortsätter kom å drick kaffe eller te hos mig i Sunnansjö vackra by. Jag kan inte i dag heller säger jag. Du säger han, inte är du väl ’storbjudd’?
Denne lille alerte mannen och jag har ett knepigt förhållningssätt. Han dyker alltid upp och ropar -hörredu hur har du det? Sedan tar han upp dagens ämne allt mellan skogsråvaran, industrin, jordbruket och enskilda människor som han tycker till om. Ibland osar kommentarerna hett.
Vad tycker du om bankkrisen säger han ögonen blixtrar och kepsen åker på sne. Det är de välbeställda som får allt, se bara hur det är i Sunnansjö säger han. Det är kapitalet säger jag. Det där var inget riktigt svar säger han. Du svarar som dom som inte vill svara i Sunnansjö. Han tittar mig i ögonen och säger strunta i Umeå, där finns inget att hämta. När får Sunnansjö bredband frågar han. Du ska veta att många är upprörda även dom beställda, för övrigt behövs bredband fortsätter han. Han tar emot en stor kartong från chaufören och jag frågar inte har du väl skaffat dig en dator?
Hörredu hur har du det med prästen i Rundvik frågar han. Jag har gjort slut svarar jag.
Då ler han lyfter på kepsen och spatserar i väg med sin kartong. Jag åker tur och retur till regionsjukhuset men kan inte släppa tanken på ’min vän mannen i kepsen’ tänk om alla fick vara så pigga och alerta på ålderns höst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.