Att rösta Ja eller Nej

Vi, Andersson och jag, är delägare i en skogsfastighet vid Ångermanälven i Vilhelmina. Om vi skulle få rösta nu på söndag när det gäller Vojmån skulle vi rösta olika.
Eftersom vi känner Vilhelminaskogarna och dess vattendrag så har diskussionen här hemma varit både utförliga, hetsiga och ibland tenderat att skilja makarna Anderssons åt i deras sovrum. Det kan ju faktiskt vara skönt att sova ensam någon gång eller hur?
Andersson är helt klar över sitt ställningstagande ett rungande NEJ. Motivet vi måste kunna spara något vacker åt nästa generation. Dessutom tror han inte att det blir någon större energivinst eller lägre priser att göra en överledning vid Vojmån. Dom blir lurade dom som säger ja tror han.
Jag skulle ha röstat JA därför att jag anser att Vilhelmina kommun behöver billig energi, arbetstillfällen och en extra slant i kommunkassan. Dessutom tror jag att mina partikamrater har gjort ett bra uppgör med Vattenfall. Så¨våra röster blir oavgjort i denna omröstning.
Jag ringde min kusin i dag och hon hade röstat men vad ville hon inte berätta men hon påpekade att det även gick att rösta blankt.
Att rösta blankt är fegt tycker jag. Men det är klart det är bättre än att strunta i valmöjligheten,
Nu är frågan vilka konsekvenser får ett Ja eller ett Nej för Vilhelminaborna? Ett är säkert det får konsekvenser i vår familj. Först skall det utvärderas varför det gick fel och sedan har vi ju slagit vad, så någon blir en nöjd vinnare på måndag.
I Vår famlij är det aldrig helt stilla det förs alltid en samhällsdiskussion och för det mesta har Andersson och jag helt olika uppfattning så i vårt äktenskap blir det aldrig slentrian. Det är alltid något på gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.