Positivt och negativt

I morgon godkänner jag protokollet från kommunstyrelsen i måndags. Det positiva var att vi politiker var överens om att ge ett penningabidrag till Olofsfors Bruksmuseum. Vi kan därmed glädja oss åt att även nästa år få njuta av årets Kallaste LUCIA. Något som jag gjorde i år. En härlig upplevelse! Jag sitter alltid på spänn när luciatåget går nedför den gamla trappan. Tänk alla dessa steg och ingen snubblar. Arrangemanget lockar som vanligt många och är en Sverigehändelserna på Lucianatten. Ett stort tack till alla medverkande.
Det negativa med kommunstyrelsen är alla dessa budgetunderskott. Vart tar alla pengar vägen? Sociala saknar miljoner något som även Barn och Utbildnignsnämnden gör. Nu skall hårdhandskarna fram och inte skall dom tro att dom skall lägga över kostnaderna på kommunstyrelsen sa vårt kommunalråd. Som vanligt var vi inte överens. Vi socialister ville ge nämnderna mera pengar. Nej sa de borgerliga partierna med andra ord allt som vanligt.
I morgon får vi se hur länge som vi får hålla på för att bli överens om vad som skall stå i protokollet. Ett är säkert skolorna i kommunen måste vi ha kvar eller hur? Vi måste komma ihåg att ’det lilla kan vara fröet till något stort’ jag delar diktarens uppfattning. Det lilla är grunden till det stora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.