Rosor, blåklint och spisbröd

Året närmar sig sitt slut och frågan blir då vad minns man bäst från 2008?
Jag minns att jag fick göra mina två första borgerliga vigslar något som var mycket trevligt. Sedan fick jag Nordmaligns kommuns utmärkelse efter att ha varit poilitiskt verksam i kommunen i 25 år.Fullmäktiges blåklints-ordförande tog upp det faktum att jag skrivit 25 motioner i kommunen långt mera än någon annan politiker sa han. Jag hoppas att några av motionerna utvecklat kommunen. Du har varit kommunalråd i två omgångar fortsatt han. Visst lockar en tredje. Tredje gången gillt brukar man ju säga. eller hur? Ett fång rosor och en blåklint-kram är ett minne från 2008. Botniabanan invigdes med tåg mellan Husum och Ö-vik. Jag var där. Nya fabriken i Rundvk invigdes, jag var där. Krig,svält och elände har präglat delar av vår värld, tur att jag inte var där. Obama van valet i USA, bra,men jag var inte där.
Politiken kräver sitt och jag våndas över de beslut som måste tas i kommunen 2009 och då måste jag vara där. Vi jag och min Andersson har ett ständigt meningsutbyte, Israel eller Palestina kanske kunde vi enas om vi var där.
Jag har tydligen frossat i julhelgen för byxorna känns trånga. Därför måste spisbrödet bli nästa års diet.
Ett ord inför 2009 är faktiskt judiskt ’Inte ens de med stora ögon ser sina egna fel’ Något som inte minst gäller i mellanösternkonflikten eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.