Blås-pinne

I år skall jag varje dag skriva i Bondepraktikan. Vid årets slut skall jag göra en utvärdering både av Bondepraktikan och de styrandes politik.
Nu har vi Tors månad och i dag är det Svea enligt Bondepraktikan ’Dagens väder berättar om väder i september’. Jag hoppas att det inte blåser kallt i september. Vitkigt är varifrån det blåser. Nord, syd, öst, väst vad kan vara bäst?
Eftersom jag inte har någon vind-mätare så får Andersson ställa sig på tomten med tum- pinnen uppfälld och ta riktining på vindarna. Det är Nord i dag sa han i morse
Att vi sedan missade att gäddan var på hugget (Bondepraktikan) är tråkigt men vi skyller på blåsten. Sanningen är att jag inte är någon is-fiskare.
Till sommaren kommer jag att få en vindmätare i present av Andersson han blir nog less att vara vindmätare åt mig tror jag.
I morgon då skall jag samla namnlistor för KAMPEN MOT kärnvapenkrig. Fem i tolv vid kommunhuset, spännande att se hur många som kommer och engagerar sig i denna så viktiga överlevnadsfråga för mänskligheten.
I morgon är det Alfrida och morgondagens ’väder berättar om oktober’. Jag undrar vilken vind det blir.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.