Den omöjliga Busskuren

Jag och Rundvks S-förening samt företrädare för Intresseföreningen har under många år drivit frågan om Busshållplatser kring E4:an vid Rundvik. Många åker till och från från Ö-vik och Umeå med slutstation Rundvik. Anslutningsförbindelserna till Rundvik är mycket få. Efter många långa och intensiva möten och e-posttrafik blev vi lovade en Busshållplats vid norrgående utfarten från Rundvik. Helt plötsligt stod den efterlängtade Buss-kuren där. Men blev plcerad direkt på nedfarten från Rundvik till E4:an. Denna Buss-kur var som ’att angöra en brygga’ hur skall man kunna stanna och läma av eller vänta på avstigande från bussar med den placeringen?. Det är ibland svårt att förstå trafik-planerare eller hur?
Jag kontaterar att det inte var så där vi menat med våra ansträngningar att få en Buss-kur för norrgånden trafik i Rundvik.
I går träffade jag den person som tillsammans med mig uppvaktat ansvariga myndigheter för att få till en Buss-hållplats.
Som väntat så informerade han mig att polisen har dömt ut Buss-hållplatsen på utfarten från Rundvik. Trafikfarlig säger dom sa han. Inte oväntat tyckte vi. Polisen skall tycka till, till de ansvariga. Få se vad som händer. Visst är det konstigt att det går fixa på andra ställen men är omöjligt här. Vi skall ju åka kollektivt eller hur? Tillsammans och inte minst för miljön eller hur?
Visst är hållplatser viktiga på livets väg men åxå säkerheten.
Vi vill ha bra och trafiksäkra Buss-hållplats för resande till och från Rundvik.
Diktaren säger ’Om en människa önskar att hennes drömmar ska bli verklighet, så gör hon klokt i att vakna först’
Jag konstaterar att i Rundvik har dom varit vaken i många år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.