Ättika eller honung

I bland kan vi politiker kämpa för att få medel för ’skorpor’ till barnen. Det är kostnader säger våra tjänstemän. Går inte tänk Er för. Omöjligt hur skall det gå om alla vill ha ’skorpor’? OBS: detta är ett exempel, men……………………….
Men om vi inte har ideer och föslag så att dom själva får styra och ställa ja då kan det mästa fantastiska byggas. Visst är det förunderligt. Detta påminner mig om en fd kommunalchef som mycket tidigt i min politiska bana sa ’ Du ska inte tro att Ni politiker bestämmer, det gör ni endast om vi tjänstemän vill’.
Allt sedan dess har jag försökt få lägga förslag och besluta. Min uppfattning är att demokrati är folkstyre. Men ibland blir även jag förundrad över denna motvind. I dag fick jag dagordnigen för kommunstyrelsens arbetsutskott på måndag. Den kommunala revisionen hade redovisat en enkät från de förtroendevalda både i nämnder och i kommunstyrelsen. Allt lyste Rött en bra färg men helt fel i detta sammanhang.
Frågorna var hur politikerna tyckte om bland annat informationen, handlingarna och uppföljning av fattade beslut. I kommunstyrelsen fick alla frågor tummen ner av de flesta
politikerna. ´Lite bättre var det i barn och utbildnings- och socialnämnden (dom har ju bara ca 9 miljoner i budget underskott så) Överlag är det ’natta’ när det gäller det demokratiska inflytandet över frågorna. Men det är sämst i kommunstyrelsen. Nu blir det spännande att se om den vanliga klappjakten på kommunaldrådet görs av media även denna gång precis som alla andra gånger.
Nu tror jag inte att det blir så ’för visst är det andra tider nu’ Men jag är glad att det är som vanligt oavsett kommunalråd. Dessutom ser jag fram mot den nya aktoriserade revisionen som jag hoppas tillträda med det snaraste.
Så jag säger utvärdera mera, för visst är det bra att veta vilka som bestämmer över våra skattepengar, var, när och hur
’Men visst kan det vara så att en droppe honung fångar flera flugor än fem liter ättika’ ctat från Nalta dell
Men jag har för lite honung så………………………………….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.