Bacillen

Ja så var det dags även för mig också. I går bemannade förkylningsbacillen mig. Detta trots ett stort kroppsligt motstånd. Gårdagen inleddes med varma fot-flaskor, magnesyl och djupa-frisklufts-andetag. Trots husdoktorns rekommendationer känner jag mig ändå som en ’korv stoppad i en för liten burk där locket är på. Skallen spränger och vill ut.
Hur skall jag kunna var på ’alerten’ imorgon vid kommunstyrelsens arbetsutskott. På dagordningen finns många ’heta frågor’.
Några exempel. Färdigställande av Backvägen, gemensam controler Kommunledningarna i centerstyrda ( Vindeln, Robertsfors och Nordmaling) vill anställa en verksamhetscontroler. Enligt min mening är de förslagna pengarna på 260 000 kr för denna delade resetjänst helt värdelös. Men kommunlednignen vill nog ha en motpol till den kommunala revisionen som med skärpa kritiserat kommunstyrelsen och dess ledning på ett flertal ställen. demokratiskt inflytande, uppföljning av kommunala beslut och ekonomisk kontroll är några exempel. Att Komrev Öhrlings lagt förslag är också mycket förståligt. Att kosta på flera hundra tusen för att få tillstånd moteld mot den kommunala revisionen kommer inte jag att vara med och godkänna. Om kommunledningen tycker att kommunrevisionen arbetar fel så får detta redas ut allt enligt reglementen tycker jag.
En annan intressant punkt i morgon är LN -91 som behöver mera pengar. Jag tycker det är OK under förutsättning att samma regler skall gälla alla föreningar. Sedan är det information om stämningsansökan – ombyggnadskostander Atlas. Jag hoppas kommunen klarar sig hyfsat.
Med förhoppning om en bätre morgondag tar jag ånyo en kopp hett magnesylvatten och kryper ner i sängen bredvid Lille Boy, allt för att stoppa frossan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.