Den ideala kvinnan

I dag var det ett förfärligt sammanträde i kommunstyelsens arbetsutskott. Den politiska ledningen vill utöka administrationen och jag vill påstå att det är på bekostnad av personalen inom vård omsorg och skola. Det handlar om idelogi tyckte en centerpartist ’gu va trist’ om idelogin består av en viss tjänstegrupp tycker jag. Vi får dagliga information om peningasituationen i kommunen och det blir mindre pengar och nu vill kommunledningen utöka administrationen till råga på allt. Är de borgerliga partierna´döva och blinda. Dom omfördelar från vård omsorg och skola till administrationen vilket är faktum i en ekonomi som saknar pengar.. Ny aktuell tjänst är en resande Controller.. Inte undra på att kommunstyrelsen oavsett politisk färg gav tummen ner för ordföranden Detta måste fixas enlligt kravet från revisionen sa kommunchefen. Kommunstyrelsens ordföande skakade bara på sig och trampade vidare. Inte mitt fel tyckte han. Han borde läsa kommunallagen och ordförandens ansvar och roll.
När jag sedan hos frissan gått igenom julens ölsorter och glöggger kunde vi konstatera att det är ett år till jul och nya sorter. Jag klippte mig och Andersson sa ’jag ser’ inte mer.
Sedan tog vi fram lekboken. Vi sätter oss vid datorn och så tar vi alla husvisningar och så får vi gissa både priser och platser. Jag säger jämt ’jag vill till..’ skall vi inte köpa liten täppa’ Jag har nog med min täppa säger Andersson flera hus och en sommarstuga som vi skall sköta om och nu skall Du ha mer’ Ja men vi kan flytta stugan från Vilhelnina säger jag. Och vem tror du skulle ombesörja det frågar Andersson. Jag som inte ens får ha hushållsnäratjänster så att jag även har detta att bry mig om fotsätter han. Du skall inte bry dig säger jag. Om jag skulle bry mig i allt skulle jag bli galen och så var jag tillbaka i den orättvisa kommunpolitiken mindre personal i vården flera på kontoret. Kan vi inte spela kort i stället förslår Andersson ’Ditt hitta hus spel’ är inte inspererande tycker han. Du börjar alltid planera säger han. Men jag vill säger jag. Tänk om det var något som jag också ville suckar Andersson.
Ett ordspråk ringer i mina öron ’den ideala hustrun är den kvinna, som kan tala om för sin man, var han vill att skåpt skall stå’
Något att träna på denna vecka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.