Framtid

Jag och 30 engagerade Socialdemokrater från Västerbotten tillsammans med tusen andra sossar diskuterade Sveriges-och Europas framtid i dagarna tre i helgen. Att det syns när S-arna i länet kommer det vet väl alla. Först är Holmlund i sin toppluva grön och gul och visst hörs han överallt. Sedan dök ett rödhårigt burr upp och hon var mest rädd för säkerhetskontrollerna. Men hör och häpna det gick bra denna gång. Jag tror det beror på sällskapet. Charmigast var den lilla tjejen Vilhelmina som i sin röda mössa, röda jacka och röda byxor lät sig beunddras av oss alla. Det är framtiden det. Vi vill skapa en bra och rättvis framtid för Vilhelmina och alla hennes kompisar. Men då måste det bli ett regeringsbyte där människorna sättes i centrum och Kapitalets härjningar och frosserier avbryts.
Tre tjejer toppade konferensen. Mona Sahlin påminde oss om att politiken måste sätta jobben i centrum, nu som förr sa hon. Stoppa skattesänkningarna till de välbeställlda. A-kassa 80% självklart. Du måste kunna leva även om du har olyckan att bli arbetslös sa hon. Vår EU-kommisionär Margot Wallström påminde om vikten att rösta i EU-valet. EU formar vår välfärd, våra kollektivavtal och vår gemensamma miljö. Även du måste vara med. Så gå och rösta sa hon. Marita Ulvskog avslutade gårdagen med att påminna om att ’ en kan inte göra allt men alla kan göra något’ Nu går vi alla ut i valrörelsen För jobben, rättvisan och solidaritetens skull sa hon.
Sune Jonsson har lämnat oss. En stor kulturperson från Nyåker byn med det blå huset. Jag har en bild på väggen, bilden är från Församlingsgården i Nordmaling där sitter bland annat Sune, jag och Mikael Hakalax. Det är fest och jag samt kyrkofullmäktiges ordförande har överlämnat Nordmalings kulturpris till Bygdens store kulturperson Sune Jonsson. Det ar för nårga år sedan och när jag var kommunalråd.
Den bild som fängslat mig bäst av alla fantastiska bilder och böcker som Sune gjort är bilderna av Filip Hörnqvist järnvägare och banarbetare från Nyåker. Filip även han en kulturperson inte minst när han spelade när han på fiolen tog oss lyssnare med bortom bergen och sjöarna och ut till havet. Tiden går och vi med den, nu har både Sune Jonsson och Filip Hörnqvist flyttat och jag är övertygad om att i kulturens-himmel spelar, fotograferar och målar de både två och nära vänner från Nyåker motiv från Nordmalings kommun. Kommunen mellan städerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.